zondag 17 september 2023

Amandelkoek of cake

Ik maakte gisteren een kleine amandelkoek of -cake in de airfryer (dat apparaat maakt overuren). 
2 geprakte bananen mengen met
1 beker amandelmeel
2 lepels (en sorry, ik weet niet meer of het theelepels of eetlepels waren) chiazaad
2 theelepels wijnsteenpoeder
Beetje vanille
Wat cacaonibs (van 5 jaar geleden, Aldi, blijft prima)
Snuf zout
Bovenop nog wat stukje noot
Eerst bakte ik het 25 minuten op 175 graden en toen was het cake-achtig.
Twee stukjes bakte ik daarna nog ruim 10 minuten langer en toen was het knapperig. Henk vond ze allebei even lekker, maar ik vond de knapperige net iets lekkerder.
We hebben een stukje zo gehad en over de rest deed ik chocolade.Dit is lichtzoet, alleen door de banaan. Zo maak ik vaak iets. Voor sommige mensen is dit misschien te weinig zoet, dan een volle lepel kokosbloesemsuiker (ik ga dit ook eens met kokos maken bedenk ik nu) of honing erdoor.