donderdag 14 september 2023

Als sneeuw voor de zon

Gisteren las ik dat de prik die er gaat komen achterhaald is, bedoelt voor een oud virus. Nu lees ik dat de prik aangepast is. Aangepast aan wat?? 
Artsencollectief: 
https://x.com/ArtsenC/status/1702242208030548353?s=20

Er kwam een warm iemand van de zorg voor onze mevrouw. Ze kwam alleen om te kijken, zoals dat elke avond gebeurt, of mevrouw de pillen had genomen. Hoe kan iemand dat zomaar doen? 
Er is geen enkele pil van de pillen die ze neemt die nodig is. En de laatste is zelfs funest. Ze zou beter af zijn zonder, zoals zoveel mensen. 

We waren gisteren dus bij de kapster. En mevrouw zei dat heur haar zo dun werd. Kapster vroeg "gebruikt u medicijnen'"? "Nee hoor zei ze en toen keek ze naar mij en vroeg ze of wel? 
Later vertelde kapster mij dat mevrouw veel haaruitval heeft en dat ze dat vaak ziet bij mensen die medicijnen gebruiken.
---
Er zijn verschillende boeken geschreven (ik noemde laatst medische omerta van Jim Reekers) over de gevaren van medicijnen en de personen en bedrijven die de aanjagers ervan zijn. Het nieuwste boek hierover schijnt zo erg te zijn dat veel mensen het niet aankunnen om te lezen. Ik las er vanmorgen over, ging toen iets anders doen en ik kon het niet terugvinden. Het heette iets van de gevaarlijkste dokter op aarde? 

En ... wij kijken beetje bij beetje naar een documentaire-film. Het heet the painkiller en is te zien bij Netflix. In het begin denk je waar ben ik in verzeild geraakt? Maar het wordt steeds grappiger en beter. Het is een vreselijk verhaal maar het wordt op een unieke manier weergegeven. Juist door de komische toets lijkt de ernst ervan nog duidelijker te worden. Alles is zoals het is, alleen de vorm is aangepast. Ik vind het geniaal, iedereen zou dit moeten zien. Er komen ook goede artsen in voor, die zich niet laten manipuleren. Die artsen zijn er in 'het echt' ook.
"De oorzaken en gevolgen van de Amerikaanse opioïdenepidemie ontvouwen zich in dit drama, waarbij de daders, slachtoffers en een onderzoeker op zoek naar de waarheid worden gevolgd."
---

En dan een betoog van Psycholoog Andr├ę Rozendaal - "Psychopaten in onze samenleving"
"Onze samenleving is gebaseerd op fundamenten van angst"
U zegt ; "Ik ben wel klaar met Corona, maar Corona is nog niet klaar met u."
Herinnert u zich nog, dat dit gezegd werd? Ik wel en ook door wie.
En zo zegt hij kunnen we meer voorbeelden noemen van pure angstpropaganda, die politieke psychopaten als zijnde machtsmisbruik betonen om er zelf nog meer voordeel en macht uit te kunnen halen." 
En als dit nu eens echt door zou dringen bij de mensen om wie het gaat maar juist ook bij de volgers, bij de mensen die de weg plaveien zodat de machthebbers eroverheen kunnen donderen. Ik ben het volledig met hem eens dat iedereen verantwoordelijk is!
Met veel geweld over de klaarliggende weggetjes, al kan het zo anders lijken. Het stukje wat juist hierover gaat is opeens slecht te verstaan, merkwaardig en jammer. Als je het geluid heel hard zet lukt het net.
https://x.com/VelzenRemco/status/1702204915576189131?s=20

Of je het psychopaat of narcist of wat verder noemt ... ik hou niet van diagnoses, maar als het gaat om mensen die de wereld, die dit land regeren, zou het alleen over liefde moeten gaan. Maar het gaat over macht en aanzien en dan ontstaan er grove schendingen. Schendingen van mensen-, dieren- en natuurrechten.

De verantwoordelijken laten liefde niet voorop staan omdat er een gemis aan is, een leegte die met macht en aanzien gevuld wordt. Als er liefde voor in de plaats kwam (niet alleen van buitenaf, integendeel!) verdween de behoefte aan macht als sneeuw voor de zon.