vrijdag 8 september 2023

Warm en transparantie

Goedemorgen, op opnieuw een heel zonnige en heel warme dag. De wandeling 's morgens is verrukkelijk. Nog lekker koel, de geur, de stilte en de warme kleur van de zon in deze tijd van het jaar. Een mooier begin van de dag kan niet.

Ik las dat de contracten met de prikkers in Zuid-Afrika zijn vrij gegeven. Daar kan het, hier niet.
De rechtbank heeft geoordeeld, ten gunste van transparantie.
Vonnis uitgesproken in het Hooggerechtshof van Pretoria op 17 augustus 2023!
https://healthjusticeinitiative.org.za/pandemic-transparency/#contracts
---
Er werden in 2022 900 schapen door wolven gedood (dat is wel meer dan ik dacht), 13000 door honden en 597000 door mensen!
---
Binnenkort weer eens gewoon spaghetti, maar we hadden nu de glutenvrije fusilli op de manier zoals ik spaghetti vaak maakte, met een pindasausje en veel bosuitjes. Er zat nu ook nog snijbiet door. Heel veel snijbiet, een gebakken ui en knoflook en verse rode peper. Ik hoef niet te zeggen hoe lekker het was.

En als toetje banaanen-ijs met bosvruchtencompote. Ik nog een beetje kokosvet over van de rijstebrij dus dat deed ik door de banaan. Voordat ik het in de ijsmachine doe is het luchtig geklopt door de blender.