vrijdag 1 september 2023

Geld en meer

Een koophuis is 5x zo duur als in 1993.
Wie kan dat betalen?
Als het iets goedkoper wordt krijgt dat veel aandacht in de media, maar dat is misleidend want het is nog steeds heel veel duurder dan een paar jaar geleden.
Met de energieprijzen gebeurt precies hetzelfde.
En dan al die andere informatie die de media gaf de afgelopen jaren, waarvan een groot deel niet klopte, het werd allemaal alleen maar overgenomen. 
En nu komt er een ban op online 'desinformatie', door degenen die het verspreiden. Het wordt als desinformatie betiteld omdat het anders is dan het narratief, anders! En dat mag niet, zelfs niet als het gelijk aan je kant staat.
Het zal zeker ook wel eens niet kloppen, dat is dan jammer. De andere kant die zoveel onwaars zei heeft alleen recht van spreken en dat klopt van geen kanten. 
---
Hoe vaak schrijf ik hier over medicijnen en soms over wat er misgaat in de medische wereld. Zal het ook nog wel eens over onszelf hebben, ter aanvulling en concrete bron. 
Hoogleraar Jim Reekers, interventieradioloog en hoogleraar, doet letterlijk een boekje open over de medische wereld. Het boek dat hij schreef heet; 'Medische omerta'.
Ja, ja, het kan steeds nog erger: Jim Reekers, die in het AMC werkte zag hoe zijn ambtgenoten in Nederlandse ziekenhuizen duizenden onnodige operaties uitvoerden en hun namen als auteur lieten noteren boven ‘wetenschappelijke’ publicaties die eigenlijk gewoon reclamefolders waren van farmaceuten of andere toeleveranciers van de medische wereld. 30(!) procent van alle operaties is onnodig zegt hij. Het kost de maatschappij niet alleen handen vol geld, mensen worden ook zonder medische noodzaak verminkt. 
(Ik dacht dat er wat minder vaak geopereerd werd, een client va mij vroeger zei over een gynacaoloog, als je hem een hand geeft ben je je baarmoeder kwijt. Het blijkt niet minder te zijn, er gaan alleen al duizenden baarmoeders uit per jaar, voor niets.) 
Artsen zetten hun naam onder publicaties terwijl ze vaak nog geen punt gezet hebben. De huidige minister is hier een goed voorbeeld van, laat hij weten.
(Wat ik ook verschrikkelijk vind om te lezen is dat iemand een andere, betere behandeling onthouden wordt omdat de behandelend arts dan minder verdient. Je geloof het niet. Ik niet tenminste.)
Je voelt steeds duidelijker dat er zoveel is wat niet klopt en wat las ik laatst van iemand:
Als je het gezien hebt kan je niet meer wegkijken. Ik weet niet wie het zei en waar het stond en misschien zijn de woorden niet precies hetzelfde, maar hier kwam het op neer.
Je kan er ook nooit meer vanuit gaan, dat iemand een medicijn geeft omdat het goed voor je is. Alleen in noodgevallen is het wat mij betreft goed. Hoeveel procent is dat? Wat een wereld.
https://www.bol.com/nl/nl/p/de-medische-omerta/9300000145652159/?bltgh=njn2COO5-G2fjDoAK-dAtg.2_16.17.ProductTitle

Om nog even in de medische wereld te blijven, helemaal in het begin, toen iedereen de schokkende beelden zag van mensen op hun buik aan de beademing en mensen dachten dat een doodenge ziekte ons in de greep hield bleken bacterie-infecties door het 
beademingsapparaat te ontstaan. Veel mensen overleden niet aan het virus, maar hieraan."Onderzoekers ontdekten dat bijna de helft van de patiënten met COVID-19 een secundaire beademingsgerelateerde bacteriële longontsteking ontwikkelde. Onze gegevens suggereerden dat de sterfte als gevolg van het virus zelf relatief laag was enz."
https://news.feinberg.northwestern.edu/2023/05/05/secondary-bacterial-pneumonia-drove-many-covid-19-deaths/

Wat een goed bericht, dat Mona Keijzer premierskandidaat van BBB wordt. Een integere vrouw, die zich als een van de weinige uitsprak tegen de coronapas. Over vermindering van vee en spuiterij zal ze anders denken waarschijnlijk, maar wie in Den Haag heeft alles??
Het zou toch grappig zijn als ze de sleutel van het torentje krijgt, gegeven door Mark Rtte, die haar 'ontsloeg'.


En ...
Al hebben we hier geen onderzoek voor nodig. Herman Steigstra: "nieuw onderzoek uit Israël laat zien dat het doormaken van besmetting met corona (natuurlijke immuniteit!) 27X beter beschermt tegen herinfectie dan vaccinatie. Wat valt hier nog tegenin te brengen?"

Dr. John Campbell
https://www.youtube.com/watch?v=IiA1S6NvCo4

Een kom vol goeds. Spirelli van rijst, mais en quinoa met NZ spinazie. Een gebonden sausje erdoor van gebakken uien, knoflook, haverquisine met arrowroot, zout en flink versgemalen peper. Bovenop nog een tomaatje.