vrijdag 22 september 2023

Leuke foto en veel groente en fruit

Wat is er toch veel leuks te zien, dit is de andere foto.Is er iemand van u die de griepprik neemt? Wij nooit en we krijgen ook nooit een uitnodiging omdat we ons daarvoor hebben uitgeschreven, of hoe zeg je dat?
Ik kreeg net het volgende bericht en ben er beduusd van, wat is dit nu weer voor onbegrijpelijks.
"Ha Toor,
Heb een oproep voor de griepprik gekregen.
Ik heb er nog nooit een laten zetten. Er zit een aanvulling bij.
Opletten als je voor kippen-eiwit gevoelig bent.
Maar dit vond ik echt schrikbarend, er wordt antibiotica (twee soorten) gebruikt in de vloeistof.
Hoe zo dit, dit wordt toch alleen voor bacteriƫle infecties gebruikt?
Het moet niet gekker worden, want we worden op alle gebied vernacheld.
Groet, Martine"

Ik ben natuurlijk meteen op zoek gegaan naar de bijsluiter en er staan nog meer rare toevoegingen bij. Vroeger werden er stukjes virus ingestopt. Toen vond ik het ook al onzinnig, maar niet zo erg als nu. Hier is de bijsluiter.
https://www.geneesmiddeleninformatiebank.nl/bijsluiters/h119816.pdf

Ik zag net de pillenboer weer door de straat rijden. Hij doet dat een paar keer in de week.
Ik kan er werkelijk niet tegen. Onze mevrouw heeft ook weer een tasje gekregen. Ik zeg er niets van tegen haar, wil haar niet zenuwachtig maken, maar ik vind het misdadig. Kijkt u naar die film/documentaire.
Om nog even hierbij te blijven:
Dit is een serie van hoorzittingen? Die biochemicus stond op dezelfde plek dus er zijn misschien nog veel meer deskundigen die hier getuigen.
https://x.com/DiedSuddenly_/status/1704514985592782996?s=20

Ik heb inmiddels ook de bijsluiter van die andere prik gezien, van meer dan 500 bladzijden! 

Dit lijkt me wel weer even genoeg voordat ik u na de Streekboer een fijne dag ga wensen.
Die griepprik, ik kan er niet over uit, hoezo geef je antibioticum, zonder dat iemand een (bacteriƫle) infectie heeft? Inderdaad Martine, mooi woord trouwens, vernacheld. De eerste keer in mijn leven dat ik dit woord heb geschreven.
Veel beter dan die (meeste) gekke pillen is dit allemaal, van de Streekboer. Dit doet goed en beschermt echt tegen ziektes.
Ik schreef aan de buurvrouw dat ik niet meer wist wat er in het groente-fruit pakket zat, dus het was echt een verrassing.
Verser kan niet, behalve uit eigen tuin.
Het groente-fruit pakket en nog wat erbij besteld, de p betekent pakket..
Sorry voor de bewogen foto.

Streekboer


Broccoli
Zoete aardappels (p)
Eikenblad sla (p)
Komkommer van 45 cm! (p)
Gele uien
Rode uien
Courgettes
Aubergine
2 rode punt paprika's
Trostomaten
Kastanje champignons
Rode bietjes (p)
Wortels (p)
Aardappelen (p)
Appels (p)
Peren (p)
Bananen (het enige van ver weg)
Stukje kaas van kaasboerderij Kleikracht uit Winsum

Gisteravond hadden we blokjes gebakken zoete aardappel uit de airfryer met eikenbladsla en komkommer met de gewone knoflook-mosterd vinaigrette en daarna een klein schaaltje havermout. Zo was het precies goed, anders hadden we na een uur weer honger.
Een heerlijke maaltijd. Door de zoete aardappel had ik kipkruiden (gebruik ik vaak), paprika en knoflookpoeder gedaan.


Een fijne vrijdag gewenst!