zondag 3 september 2023

In de zon en maaltijden

Zowel vanmorgen als vanmiddag even heerlijk gelezen in de zon. Wat een genot is dat toch.
We hebben het best druk, dus zoiets voelt dan even als vakantie.
Ik heb Karina Schaapman uitgelezen. Een heel indrukwekkend verhaal, met af en toe herkenning. Haar uiterlijk komt me ook bekend voor. Ik ben toen, in de zeventiger jaren eens in een huis aan de Oudezijdse Voorburgwal in Amsterdam geweest, waar Herman Brood woonde of veel kwam. Zij heeft iets van een relatie met hem gehad en ik kan haar dus best gezien hebben toen. Ik vond de omgeving een beetje eng, drugssfeer. Maar er was ook overal veel vrijheid voelbaar. Niets anders eigenlijk.


Vanmorgen een kopje koffie (op zondag hebben we de cichorino als toetje bij de lunch).


De lunch was al klaar, bietensalade met gekookte bietjes, een klein gesneden ui, blokjes appel, blokjes koolrabi, rijst (vond ik zelf nogal verrassend, maar was heel lekker), veel bieslook en selderij (de selderij speciaal voor Henk, zit veel zuurstof in. Ik weet trouwens eigenlijk niet in welke selderij, het kan net zo goed bleek- of knolselderij zijn, maar selderij is selderij) en een mosterdsausje. Er zit ook veel zuurstof in bietjes en broccoli. Een heel goede maaltijd dus voor Henklief. Zijn saturatie was te laag. Vanmiddag iets gestegen.
In water zit natuurlijk ook veel zuurstof. Frisse lucht is goed en rustig bewegen in die frisse lucht helemaal. Als het mogelijk is.Vanavond groentelasagne, laagje groene courgette, laagje biologisch gehakt want ijzer is ook heel belangrijk bij een zuurstofgebrek. met tomatenpuree, drupje sriracha en veel basilicum (niet normaal, hoe uitbundig die groeit en alles eigenlijk!) laagje gebakken uien-bechamel-knoflooksaus, laagje gebakken aubergine (alles was voorgebakken), nog een beetje gehakt, gele courgette en rest bechamel-knoflooksaus. Half uurtje in een hete oven en nog wat basilicum erover. Heerlijk was het.
Dat kleine tomaatje, hadden we ook eerder en Henk zei dat hij nog nooit zulke lekkere tomaat heeft geproefd. Zo zoet kende ik het ook niet. Eigen oogst!