vrijdag 29 september 2023

Bevestiging

Goed advies, al had het 3 jaar geleden op elke lantaarnpaal moeten hangen.

                           Een fragment uit een artikel van de NOS (echt waar):"Onderzoek bevestigt: veel meer mensen met overgewicht overleden aan corona.

Tijdens de coronapandemie in 2020 en 2021 stierven er 30.000 mensen meer dan werd verwacht aan de hand van historische sterftecijfers. Die oversterfte tijdens de eerste twee jaar van de pandemie vond voor zeventig tot honderd procent plaats onder mensen met overgewicht.De uitkomsten komen niet als een verrassing: bij de start van de pandemie merkten artsen al dat bepaalde groepen binnen de samenleving in groteren getale op de ic lagen".

En daar had het veel meer over moeten gaan in plaats van iedereen bang te maken dat je dood kon gaan. En wat je allemaal moest doen om dat te voorkomen. Waarom doe je dat, als er duidelijke informatie is? Niet alleen overgewicht, onderliggend lijden (al die mensen in verpleeghuizen hadden geen overgewicht, maar hadden wel allerlei andere dingen) en gebrek aan vitamine D. Het gaat ook over roken in het artikel.

Er staan een zinnetje in het artikel dat de volgende keer opgelet moet worden met vaccineren  bij mensen met een bepaalde levensstijl. Wat is de zin en hoe gaan ze dat doen??? 
Hier het artikel:
https://nos.nl/artikel/2492257-onderzoek-bevestigt-veel-meer-mensen-met-overgewicht-overleden-aan-corona
---
Kruiden zijn een mooie aanvulling (of basis) bij een 'gezonde' (zo betrekkelijk) levensstijl. Vol goede stoffen. Ik heb vanavond een Italiaans mengsel gemaakt voor in de diepvries en er ligt van alles op de vensterbank te drogen. De woonkamer ruikt heerlijk.

Het komt deels echt door die zelfgemaakte vloeibare compost denk ik, dat het echt niet normaal is, zo fantastisch doet alles het. 
Oregano en Rozemarijn en ik gebruikte verder tijm en knoflookbieslook. En de bakken staan nog steeds vol. De kruidenplanten die ik een paar dagen geleden af heb geknipt komen nu alweer boven. De rucola zaait zichzelf uit. Of nou, ik verspreidde direct wat zaadjes van de plant in de aarde.