maandag 18 september 2023

Geluk voorop

We hadden een droge wandeling en het was zwoel. En nu is het gezellig donker en regent het hard, heerlijk.

Ik had al eens gelezen dat Bill ermee bezig is, met zon-dim-technologie. Hoe verzint iemand het om de meest belangrijke natuurbron van de aarde aan te willen tasten? We leven steeds meer in een gecontroleerde sf wereld, waarin ik niet wil leven. We kunnen niet zonder licht, waardoor alles wat we nodig hebben groeit, we kunnen niet zonder vitamine D, we kunnen niet met de uitwerking van zon op onze geest. Maar sowieso de hoogmoedswaanzin dat er zoiets in je opkomt en dat wel even zal regelen, met al die macht die je hebt?
https://www.forbes.com/sites/arielcohen/2021/01/11/bill-gates-backed-climate-solution-gains-traction-but-concerns-linger/

Ook het vernevelen, beiden voorbeelden zijn symptoombestrijding in het groot. Iedereen heeft meegewerkt aan het veroorzaken van een gigantisch probleem en een klein deel van de bevolking staat aan de basis ervan. Zij moeten zorgen dat het bij de wortel wordt aangepakt. Alleen de oorzaken aanpakken helpt. Al het andere zorgt voor nieuwe problemen. Dat mensen hierdoor een minder luxe leven hebben is dan jammer. 
Een duidelijk voorbeeld:
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/5397419/hittegolf-hitte-midden-oosten-50-graden-golfregio-klimaatverandering

Het kan zo niet doorgaan, alles waar iedereen van afhankelijk is vernielen. Een klein? deel van de mensheid heeft het nog steeds niet door, waaronder mensen die terecht woedend zijn over dat andere mensen de controle-macht niet doorhebben. Van beide kanten begrijp ik 'niets'. Wat moet er gebeuren voordat iedereen wakker is, een catastrofe?
Op kleinere schaal zie je altijd dat het op deze manier gaat, er gebeurt iets dramatisch, waardoor alles op zijn kop staat en er gebeurt (geestelijk) wat moet gebeuren. Ontelbaar vaak gezien. Hoe moeilijk ook, dan kan je verder en breekt er een nieuwe fase aan.
Zo moet het in het groot ook denk ik.

Om nog even bij Bill te blijven. Dat muggenverhaal, je wil niet dat het zo is en toch is het zo. Hij heeft een grote muggenfabriek in Colombia met miljarden muggen die genetisch gemanipuleerd worden. Op zich al zeer verontrustend, maar er worden ook nog eens miljoenen muggen losgelaten.
Ingrijpen in de schepping, of anders gezegd, een maakbare wereld willen creƫeren, met alle intense, doodenge gevolgen. Hoe komt iemand erop, wat speelt zich in iemands hoofd af?
https://x.com/springfield1952/status/1703022606184566802?s=20
https://x.com/TonnieWijn64478/status/1703134246926262302?s=20
En dan staat er in de krant: "Ongekende muggenplaag op komst".
En "Onderzoekers van de universiteit van Wageningen: Aantal muggen neemt toe. Ze dragen virussen over."  

Ik heb dit aandacht aangegeven, omdat zoveel wat gebeurt te maken heeft met een kleine groep, die een maakbare wereld wil en ik kan me nauwelijks iets bedreigenders voorstellen. 
Ontdaan van elke menselijkheid. Niet het geluk centraal, maar controle.
Op sommige plekken is het anders.
Waar waren mensen ook alweer het gelukkigst??
Bhutan. Een parel. Een land dat zijn omzet niet financieel berekent, maar in geluk!
Het ligt verscholen tussen de bergkammen van de Himalaya. Van de vredige bergtoppen in het noorden tot de kleurrijke Dzongs in de valleien, staat in 'undiscoverd'.
---
Wat te doen in een rare, verkilde wereld?
Zorgen voor LIEFDE, warmte, stilte, verdieping, humor, en zoet:
https://nl.pinterest.com/pin/315040936451397345/                                          Orctec


                           suketdedhia