zondag 17 september 2023

Aanbeveling


Goedemorgen lieve allemaal. Vandaag wordt het in ieder geval nog net zulk lekker weer als de afgelopen dagen. Geniet ervan!
Bovenstaande schreef ik al een paar uur eerder, maar het is hier nog steeds bewolkt. Niet egaal, grijs, straks wordt het anders, zeker en vast.
De temperatuur is heerlijk.
---

De Rijksoverheid zegt dat de meeste mensen weerstand 
hebben opgebouwd door de prik, een infectie of een combinatie. Tegelijkertijd zeggen ze dat je de prik kan halen en zeker als je boven de 60 bent of kwetsbaar?? Twee tegengestelde boodschappen. Ik word werkelijk onpasselijk van het circus wat weer opgestart wordt. Er liggen alweer allemaal zinloze mondkapjes bij ah.
Het bang maken (waarvoor?) komt alweer op gang. Dat er nu nog steeds mensen zijn die blijkbaar geen idee hebben welke schadelijke effecten dat veroorzaakt.
Hebben de mensen die voor de angst zorgen niet iets mooiers te doen?
Tijdens het gevoel van onmacht vond ik het fijn om dit te lezen. Even lachen want komisch is het, en relativeren is noodzakelijk, om de komende tijd aan te kunnen. Er zijn vast mensen die het eenvoudig terzijde kunnen schuiven, ik niet, het hele verhaal zit er voor mij altijd, voor altijd bij.   
https://virusvaria.nl/10-redenen-om-komend-najaar-die-prik-te-gaan-halen-plus-een-bonustip/

Maurice:
"in het najaar is er in de VS een hele grote Covid-vaccinatiecampagne gepland. In Nederland worden er bijna 5 miljoen mensen opgeroepen zich te laten vaccineren. Dat zal gepaard gaan met het wederom creëren van angst. De aanstaande verkiezingen zouden dat nog wel eens kunnen versterken. "
https://www.maurice.nl/2023/09/17/het-corona-angst-orgel-wordt-al-weer-klaargezet/

In Nederland mag dan van alles ondoorzichtig of zelfs dicht zijn, in Vlaanderen is hetzelfde aan de hand, je gelooft je ogen niet.
https://doorbraak.be/opnieuw-weigert-frank-vandenbroucke-transparantie-pandemie-nog-niet-voorbij/

Schrijver op twitter:
"
Als ze weer met Covid maatregelen komen en gifspuiten, is dat puur op Pavlov response. Niemand met 2 hersencellen, gaat nu nog mee in het pandemie abonnement. Wie gelooft er in een pandemie die je kunt voorspellen en waar je op kunt plannen. Een pandemie waarvoor al een vakzin, getest op 8 muizen, klaar ligt, voor het is uitgebroken. Ze gaan het ijs testen van het psychologisch trauma dat ze hebben veroorzaakt. Puur Satan. Ik neem aan dat Professor
Desmet druk aantekeningen aan het maken is."
Dat heeft mij ook zo verbaasd en ook weer niet, dat het nog niet duidelijk was welk virus er eventueel zou komen en de prik al klaar lag. Deze prik is voor de varianten die gaan komen las ik en dat is natuurlijk ... weer geen woorden voor. Wat moet je zeggen op zoiets?
---
Ik las een lang artikel van politicoloog, schrijver, spreker, Hans Siepel. Daarin staat o.a.: "Alles is beeldvormingspolitiek geworden." Dijkstal waarschuwde indertijd al voor de ‘mediacratie’, dat alles in de politiek alleen nog maar om beeldvorming ging draaien en dat dat ten koste van inhoud zou gaan.

Hans Siepel zegt: "Het is een grote machinerie geworden."  

"Overheidscommunicatie werd meer en meer een politiek instrument met het oog om tunnelvisies erdoor te jassen en de beeldvorming te domineren en te bepalen."

In een RVD-publicatie ter gelegenheid van zestig jaar Voorlichtingsraad staat het er gewoon:
“Als je wilt overleven als directie communicatie is doorslaggevend wat je kunt betekenen voor de bewindslieden en de ambtelijke top. Dan gaat het om de contacten met de media. Het beeld dat daar gevormd wordt is bepalend. Om daaraan toe te voegen: Een minister is voor zijn politieke voortbestaan afhankelijk geworden van het profiel dat hij opbouwt."

De invloed van de machinerie was zo duidelijk, de afgelopen jaren. Er zal eerder ook al van alles zijn geweest, maar het werd nu zo duidelijk omdat er een crisis (gecreëerd) was.
Wat had het met openheid en respect voor ieders mening anders kunnen gaan. 
Dat is niet gebeurd en als er dan veel misgaat, wat fijn als er dan naderhand gereflecteerd en geëvalueerd wordt op het gevolgde beleid, excuses worden aangeboden en bovenal verantwoordelijkheid wordt genomen. Nu duurt het nog twee jaar voordat verantwoordelijken gehoord worden!
Inmiddels heeft bijna niemand meer vertrouwen in de politiek. Ik las dat dit 80% is. Dat lijkt me heel veel, maar als ik kijk bij de uitslag van vorig jaar op Prinsjesdag, door een Ipsos onderzoek: "Zeven op de tien ondervraagden geven aan weinig of heel weinig vertrouwen te hebben in de landelijke politiek. De nieuwe dip in het vertrouwen in politici heeft te maken met het ontstaan van nieuwe crises, terwijl oude problemen niet worden opgelost. 77 procent van de ondervraagden meent dat het de verkeerde kant op gaat met Nederland, slechts 14 procent ziet het land de goede kant op gaan."
En nu zijn we een jaar verder. In juni stond in het AD een artikel over het weinige vertrouwen dat er nog was en dat ook meespeelde dat één op de vijf Kamerleden die na de verkiezingen zijn geïnstalleerd, inmiddels niet meer in de Kamer zitten. En dat gaat niet alleen om onbekendere politici, maar ook om de stemmentrekkers van de partijen.
Wat moet er nog gebeuren voordat lessen getrokken worden worden uit dit resultaat? 
Ik wil een lief en krachtig kabinet dat het tij keert!

Dijkstal leek me een aardige man en volgens Hans Siepel was hij egoloos. Zijn er nu mensen die dat zijn, die alleen voor een hoger doel willen regeren? Omtzigt misschien, maar verder? 
Van wie krijg ik nu verder echt een warm gevoel, en ik kan dit toch snel voelen bij iemand ...
Bij Renske Leijten had ik het. 

Warmte, contact

vlaaitje


Ik heb wel eens geschreven dat ik het moeilijk vind als een paard alleen staat. Paarden horen samen te zijn, hoorde ik lang geleden al eens van iemand, die er veel verstand van had.
Ook zonder die kennis weet je dat en het geldt voor de meeste dieren. Wij lopen regelmatig langs twee paarden waarvan de een het hoofd op de rug van de ander heeft. Zo kunnen ze heel lang roerloos blijven staan. Als je ernaar kijkt word je stil en warm van binnen.