donderdag 28 december 2023

Kunst

Goedemorgen, hoe waren de eerste dagen van deze week voor u?

Wij waren in het museum, heerlijk, wat een fijn uitje is dat toch. Eerst een kopje koffie en dan naar de kunst, altijd die volgorde. Er was een tentoonstelling van Tilo Baumg√§rtel. Henk weet zoveel meer van kunst dan ik, zo ook van de Leipziger Schule. Hij was onmiddellijk heel enthousiast. Ik moest even wennen en het is ook een beetje eng soms, maar hoe meer ik zag hoe mooier ik het vond en vooral ook origineel en kleurrijk. Sommige schilders gebruiken bepaalde kleuren maar hij gebruikt alles. Het meest onder de indruk was ik van het perspectief in elk schilderij en ook van de videokunst, met een koptelefoon op met passende muziek, die mij mee liet bewegen. Er waren ook brilletjes voor het kleurige perspectief, maar omdat ik niet met twee ogen tegelijk kijk werkte dat bij mij niet. 
Dit schilderij was niet te zien, maar laat duidelijk iets van zijn wereldblik en fantasie zien. 
https://www.telegraaf.nl/gesponsord/1750358838/kunst-voor-kwetsbare-ouderen-ik-voel-me-weer-mens

Het is vaak erg lastig de namen van de fotografen goed onder de afbeeldingen te krijgen, dus maar even zo. De eerste foto die ik plaats is van Perzibear, de tweede van uroburos, de derde van junjiali