zaterdag 23 december 2023

Kerst aan zee

Goedemorgen allemaal. Het is de dag voor Kerstavond. Ik heb net frambozenjam gemaakt van frambozen uit de diepvries. Een vriendin vertelde me vroeger dat ze altijd rode jam met Kerst heeft. Ik sindsdien ook, het hoort erbij. Volgens mij schrijf ik dit elk jaar en ik blijf dat ook rustig doen.

Zo was het aan zee. Ik weet niet op welk strand, mooi kerstig.
https://x.com/richardtkiewiet/status/1737866227140149756?s=20
Pia ia inmiddels gaan liggen. Henk zei eergisteren: "Ik laat een Pia." :-)

Onze mevrouw wilde graag een halfje wit voor Kerst, maar waar we waren hadden ze geen halfjes. Een hele genomen, de helft voor haar, de helft voor ons. En dat hadden we tussen de middag. Nou zeg, daar is toch echt niets aan en daarbij vult het niet. Een zelfgebakken wit zuurdesembrood of wit brood van de natuurwinkel vind ik heerlijk, maar dit is het brood waar Maarten 't Hart het over heeft. Het is geen brood want er is niets van over als je het onder de snelbinders doet. Gummie. Geroosterd is het beter, met een gebakken eitje of marmelade. Of ik maak er paneermeel van.

CordMediaDigitalServicesKrishnamurti:
https://x.com/Lot_Brandt/status/1738137608264257803?s=20
---
Zag net een fragment van Op1 met K. Ik kan die naam niet meer horen en schrijven. Het ging over de boosters, dat nog niet de helft van de 60 plussers ze genomen hebben. Het is vandaag de laatste dag (dit was gisteren) dat het kan dus ... Ik snap niet dat deze man (dit soort mensen) niet luisteren naar artsen (specialisten) en wetenschappers die uit ervaring zeggen dat er onmiddellijk mee gestopt moet worden. 

Meneer K, kijk bijvoorbeeld eens naar de stolsels. Ik had hier een filmpje bij, maar ik heb het weggehaald, het is bijna Kerstmis. En er is zoveel waar de goede man naar zou kunnen kijken, als hij ervoor open stond. Dat iemand met alle wetenschap die er nu is nog durft te zeggen dat wat HdJ met zijn dansen met Janssen niet klopte maar dat als de prikken regelmatig genomen worden ...
Waarom stopt het nu dan? Ach, te triest voor woorden en eng, heel eng. Als ik dan ook nog hoor dat 'belangrijke' mensen de prik niet hebben genomen ... Ik weet niet of het zo is, ik durf vaak niet zo te denken, het zou wel verstandig zijn geweest, maar dan het voor anderen opdringerig promoten ...

---
Weg van meneer K. In gedachten ga ik naar dit heerlijke plekje.
https://x.com/TheFigen_/status/1738197447099527408?s=20
Ik zou willen dat het hier nu ook sneeuwde. Wat ben ik toch blij met de versierochtend toen er sneeuw lag, ik denk er vaak aan terug en ik fantaseer over dat ik hier ga liggen en geniet van de dwarrelende sneeuwvlokjes en het haardje. Wat lig ik lekker.

En wist u dit ...? Vast niet. 
https://x.com/wimdaniels/status/1738278364404658412?s=20