vrijdag 8 december 2023

Vegamuze (dit is van 8 november)

  
Ik begrijp niet goed waarom ik dit niet eerder geplaatst heb, maar  het is belangrijk genoeg, dus bij deze. In september 2020 werd door Lahr  een WOB-verzoek ingediend om de broncode van de modellen van het RIVM en de gebruikte data, aannames en validaties te kunnen bekijken. Dit werd geweigerd. Hij spande een rechtszaak aan en in februari 2023 gelastte de rechter dat de documenten vrijgegeven moesten worden. Lahr kreeg ze pas in juli-augustus maar het was onleesbaar en kon niet verwerkt worden door de computer. Zo gaat het naar door en door.
Als er ooit een moment komt dat alles open is en ruimhartig fouten en schadeberokkende prikken en maatregelen worden toegegeven, zullen we het niet kunnen geloven.
We zagen een uitzending van de Nieuwe Wereld met advocate Carine Knapen en ik schreef het al vaker, we weten nu toch echt het een en ander, maar weer hoorden we dingen die we ooit niet voor mogelijk hadden gehouden.
Bijvoorbeeld over het aantal patiënten in ziekenhuizen. Het gaf een totaal vertekend beeld. Deze vrouw heet ongelofelijk veel onderzoek gedaan en kwam tot schokkende conclusies.
https://www.youtube.com/watch?v=kc7-I11H_g0
De volgende keer geef ik een uitzending over censuur door. We hebben het niet over gevaarlijke mensen maar over integere mensen, met een andere mening dan het narratief. Alleen maar dat!! 
---
Hier is de uitzending over censuur. Ik ving toen ik nog even terugkeek van Ad: "het comfort van de onwetendheid" op. Dit zei hij toen Wendy Mittemeijer zei dat mensen soms bang zijn om de waarheid te horen. https://www.youtube.com/watch?v=zTmzrylthwM&t=1110s
 
Wat een spannend bakboek lijkt me dit, 'Gebak met groenten'. Zoete baksels met groente als wortel, pompoen en bietjes zijn bekend, maar sachertorte met broccoli, zomerse tomatentaart en aardappel-chocolate chip cookies niet.
Dit boek is trouwens twee jaar geleden verschenen. Nu heeft Eveline Versluys een kookboek geschreven dat heet 'Gek op groenten'. Er zijn heel veel boeken over groente geschreven, de een nog leuker dan de ander en ik ken maar een fractie. Dit ziet er origineel en inspirerend uit. Eveline heeft een veganistisch cateringbedrijf en timmert stevig aan de weg.  

Gisteren hadden we bezoek en ik maakte appelflapjes (met blokjes appel, cranberiies, kaneel, gemberpoeder en een lepeltje kokosbloesemsuiker).  De herfstchocolaatjes bestaan uit Belgische couverture, geroosterde stukjes cashewnoot, beetje vanille en rozijnen.  


                      

Nog een opmerking van vandaag, ik liet laatst een filmpje zien vanuit Nieuw-Zeeland, waarin Liz Gunn de klokkenluider interviewde. De klokkenluider  zit in de gevangenis. Liz Gunn zit in een safe-house. Ik richt me op deze mooie periode maar ik ben me heel goed bewust van alles wat er speelt, alle onrechtvaardigheid.