vrijdag 22 december 2023

Vrijdag

Ik vind dit zo grappig.
https://x.com/antonkorf/status/1737449157030220007?s=20
---
Verheugt u zich op Kerstmis of ziet u er tegenop?
Ik hoop het eerste. Als u er tegenop ziet, wat zou er moeten gebeuren om er niet meer tegenop te zien? Als mensen er tegenop zien heeft het vaak met verplichtingen te maken.
Gistermorgen hadden we het met vrienden (straat uitlopen en dan naar links, dan zijn we er en dat is zo fijn) over onze verledens. Ik zei toen, ik moest vroeger veel en nu hoef ik 'niets' meer. En Henk doet zeker sinds de kankerdiagnose niets wat niet past. Nu deed hij dat ook niet veel, hij heeft voor een groot deel een tegengesteld verleden. Maar groot, klein, alles kan als een last voelen en wat een opluchting als dat er niet meer is. Ik wens u dat ook toe en ik weet hoeveel moeite het kan kosten voor mensen om stappen uit 'gevangenschap' te zetten. Er zijn veel mensen die zich gevangen voelen. Breek uit! Dat is mijn wens voor het nieuwe jaar, voor iedereen die vastzit. Creëer fijne momenten voor uzelf, zoveel als maar kan.
---

 FlyerBine
---
Ik las net over de werksfeer bij VWS. Heel veel mensen voelen zich onveilig. "Bij vakbond FNV hebben zich in de afgelopen week nog meer medewerkers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gemeld omdat ze grensoverschrijdend gedrag hebben ervaren. De vakbond publiceerde dinsdag al alarmerende uitkomsten van een peiling".
Het gaat vooral om intimidatie en pesten las ik bij nu.nl

---

Dr. Scott Jensen: Het afgelopen jaar zijn meer dan 300 artikelen in medische tijdschriften verdwenen. https://x.com/deSunShineBand/status/1737522309554925920?s=20
---
Een Duitse arts die ook alles van de afgelopen jaren in 2018 had voorspeld zegt nu dat er een wereldwijde (bacterie) aanval gaat komen. Miljoenen mensen worden bedreigd zegt hij. "Ze zullen weer zeggen dat het om een gezondheidscrisis gaat".Er zijn al fabrieken die aan het produceren zijn zegt hij. Dit sluit min of meer aan bij de Zwitserse arts, een voortdurende  pandemie scheppen. 
Soms heb ik behalve het gaat zoals het gaat, wat zich op een diep niveau afspeelt, ook een soort gelatenheid. Mark Tuitert, de schaatser, houdt zich met Stoïcijnse filosofie bezig , een stroming die zeer populair is op het moment. Zeker de kant van minder afhankelijk zijn van materie om je gelukkig te voelen spreekt mij natuurlijk aan en ook die bekende gedachte van verander wat je kunt veranderen en accepteer wat je niet kunt veranderen. En richt je niet op het resultaat maar op de innerlijke weg. Ik zeg dit in mijn eigen woorden, maar zoiets is het. 
---
"Snotteren met Kerst, dan moet je echt uitkijken!" kopte de krant. Hoe fijn dat mensen vroeger gewoon ziek mochten zijn. Nu is overal (al dan niet gespeelde) paniek over. Dit artikel ging over griep. Vriendin stuurde me een bericht uit de krant: "Corona piekt: kan ik nu met de kerst wel naar opa en oma?" Ik had dit trouwens ook al gelezen. Ik schreef haar terug dat ik dit zo vermoeiend vind.  As je ziek wordt, uitzieken, goed voor jezelf zorgen en je over geven aan het leven. Het is vaak ook een belangrijke periode, om even tot jezelf te komen. Hoezo dat ook nog eens willen ontnemen?
---
Het grootste prikbedrijf heeft nu een bedrijf voor turbokankers overgenomen ...
https://x.com/Rodriramosdb/status/1737787557503504779?s=20

Ik wens u een fijne vrijdag en succes met alle voorbereidingen, als u volle dagen krijgt! Er zijn ook mensen die het heel erg leuk vinden om veel te koken, voor (veel) mensen te zorgen en alles zo sfeervol mogelijk maken.