zaterdag 16 december 2023

Delen

Eerlijk delen.
https://x.com/gunsnrosesgirl3/status/1735547838044467317?s=20

Een zeer bekende IC arts in Amerika, de op eenna meest publicerende, Paul Marik, zegt zorg dat je niet ziek wordt en zorg dat je niet in het ziekenhuis komt.
We kunnen proberen het te voorkomen, maar het leven zit nu eenmaal vol verrassingen, we hebben het niet in de hand. 
Hij zegt dat 55% van alle medicijnen die geproduceerd worden in Amerika gegeven worden. "We zijn een ziek land."
Er zijn al tientallen jaren allerlei mythes, die de wereld rond dwarrelen, de cholesterololmythe is er een van. Is dat in de 80er jaren begonnen? In Amerika zijn cholesterolverlagers de meest voorgeschreven medicijnen.
Paul Marik:"“Het verlagen van je cholesterol zal hartziekten niet voorkomen. Het is een mythe. Het is een hoax (dit zegt hij over veel meer aandoeningen/ziektes). Wat doen statines (vooral Atorvastatin wordt voorgeschreven)? Ze verhogen uw risico op diabetes. Ze verhogen het risico op de ziekte van Alzheimer en dementie – en toch zijn het de meest voorgeschreven medicijnen in dit land.”

Ik weet niet hoe de verhouding hier ligt, maar het principe is hetzelfde. Waar het ook om gaat, zorg goed voor jezelf. Cholesterol is belangrijk voor het functioneren van je lichaam. Het is een bouwstof voor cellen en hormonen. Zonder cholesterol kunnen we niet leven.
Maar zoals met alles, niet overdrijven. Het schijnt zo te zijn en Marik laat dat in een grafiek zien, dat oudere patiƫnten met het hoogste cholesterolgehalte feitelijk de beste overlevingskansen hebben. Ik weet dat dit ook voor een hogere bloeddruk geldt en die twee hebben als ik het in mijn hoofd combineer alles met elkaar te maken.
Extreem veel binnenkrijgen en vervolgens een pil nemen die het moet verlagen slaat toch nergens op?
Ik zie elke dag zakken medicijnen overal afgeleverd worden. Zo kreeg onze mevrouw een hele tas vol, met ik weet niet hoeveel doosjes erin. "Dat hoef ik niet hoor zei ze, wat is dat allemaal? Wiens naam staat erop, dadelijk neem ik of iemand anders allemaal medicijnen die gevaarlijk zijn. De bezorger werd een beetje boos, kijkt u nu maar wat het is, uw naam staat erop. Haar  naam stond er inderdaad op  en een deel ervan bleek voor haar zoon te zijn. Of de een of de ander nu volgepropt wordt, het is erg.
Op cholesterol kom ik een dezer dagen nog terug.
---

Na weer allerlei prikaansporingen, juist voor de kwetsbare ouderen, wiens immuunsysteem al zo verzwakt is door al die rotprikken ... Mensen (voor mij werkelijk geen deskundigen) die nu nog zoiets aanmoedigen kan ik niet meer serieus nemen. Waar halen ze het vandaan? Ik zag viroloog/vaccinoloog Geert van den Bossche net nog, die zegt dat het allemaal enorme vormen aan gaat nemen. Hij waarschuwt al vanaf het begin.
Dit artikel is duidelijk en naar mijn hart. 
https://gezondverstand.eu/2023/12/13/het-grote-taboe-van-de-oversterfte/?twclid=23t312dzqyhou58pd0vannqs03