woensdag 6 december 2023

Na een rustige Sinterklaas weer aan de bak

Toen we vanmorgen wandelden was het een beetje glibberig, maar niet glad.
Alleen als het echt glad is wil ik niet naar buiten, ik ben er bang voor. Misschien omdat ik vroeger eens heel hard ben gevallen. We twijfelden even, maar ik kan echt niet zonder frisse lucht en in beweging zijn. Het was heerlijk. Af en toe een dot sneeuw dat naar beneden viel en het geluid van dooi. Gelukkig kon ik ook stukjes hard lopen want dat doe ik altijd 's morgens.
Bij hard moet u zich niet te veel voorstellen. :-) We stappen altijd stevig door en daarin ren ik een paar keer op en neer.


 Telegraaf:
"Het is een koud kunstje om online zeer verslavende medicatie, zoals kalmeringsmiddelen, te bestellen zonder recept van een arts. Dit blijkt uit een steekproef van het consumentenprogramma Kassa. (BNNVARA) Kassa bestelde met succes het kalmeringsmiddel oxazepam en de ADHD-medicatie Ritalin (methylfenidaat) in twee webshops. Beide middelen zijn normaal gesproken alleen verkrijgbaar op doktersrecept. Ze zijn verslavend en kunnen leiden tot heftige bijwerkingen

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport noemt de bevindingen van Kassa „erg zorgwekkend.” Die onderstrepen volgens het ministerie het belang van spoedige aanvullende wetgeving."
Net of voorschrijven door een arts het beter maakt. 
Wat ik vooral zorgwekkend vind is dat deze medicijnen heel veel worden voorgeschreven en ook aan kinderen. Dan zijn bijwerkingen en verslaving blijkbaar geen  probleem. Als iemand dan bijwerkingen heeft wordt er gewoon iets anders voorgeschreven, dat wel en even erg. Wat denken ze dat er door Ritalin in die hoofdjes gebeurt van kinderen?
Dat volwassenen zichzelf van alles voor laten schrijven zonder zich te verdiepen vind ik al dramatisch, maar het aan kinderen geven ... misdadig! Vroeger schreef ik dit woord nooit en nu vaak.

Angus Dalgleish, hoogleraar oncologie aan de St George's Hospital Medical School in Londen: "Het is heel duidelijk en heel beangstigend dat de vaccins verschillende elementen bevatten die een perfecte storm in de ontwikkeling van kanker kunnen veroorzaken bij die patiënten die het geluk hebben gevrijwaard te blijven van hartaanvallen, bloedstolsels, beroertes, auto-immuunziekten en andere veel voorkomende bijwerkingen van de Covid-vaccins. 
Het adviseren van boostervaccins, zoals nu het geval is, is niet meer en niet minder dan medische incompetentie; als u dit blijft doen met de bovenstaande informatie, is dit een medische nalatigheid waarop een gevangenisstraf kan staan.
Geen mitsen of maren meer. Alle mRNA-vaccins moeten nu worden stopgezet en verboden." 
---
Als ik een minister hoor zeggen dat we allerlei ziektes gaan krijgen door klimaatproblemen, waarbij hij vooral zwangere vrouwen noemt ... en je leest dan dit.
Deze man weet precies waarover hij het heeft. Ik vind het nog steeds allemaal te erg om te kunnen geloven, maar ik weet dat wat je wil tegengesteld kan zijn dan wat aan de hand is.

https://x.com/_aussie17/status/1731978883069878374?s=20
---
Vroeger waren hier aanslagen vanuit idealistische motieven en dat kon nare en zelfs dodelijke gevolgen hebben, maar was nog een beetje uit te leggen. Teroristische aanslagen zijn voor mij op geen enkele manier uit te leggen omdat het alleen met haat te maken heeft. De ene na de andere aanslag. En dan is er nog het agressieve gedrag. Ik zag net een filmpje uit Ter Apel. Ooit hebben we ook aan die plaats gedacht om eventueel te gaan wonen. Een prachtig klooster, een sfeervol restaurant, waar we verschillende keren een kopje koffie dronken, de natuur erom heen, vlakbij Duitsland. Nu is het er al jarenlang onveilig en Den Haag houdt het in stand. De bewoners van het dorp zeggen dat ze moegestreden zijn. Ik zag iemand die het normaal vond om te stelen, die zei dat hij uit Brazilië kwam, maar Arabisch sprak, twee bejaarde meneren die aangevallen waren, de Jumbo waar al tig keer in een paar uur deze morgen was gestolen, mensen die bedreigd worden, kinderen die worden lastig gevallen enz. enz. Er zijn meer plaatsen waar deze problemen zijn, maar het is wel een van de duidelijkste en ook al jarenlang bezig. Hoezo kan dit zo blijven? 

Iedereen die in gevaar is, wiens leven bedreigd wordt zou een veilige plek moeten krijgen, waar dan ook n de wereld, maar dat is maar een deel van de gigantische groep (van de meer dan 2 miljoen las ik). Een prachtig dorp naar de klote. Ik heb er eerlijk geen ander woord voor. Iemand van de burgerwacht zei: "en het is net zo goed de overheid die crimineel is". 
Ik word hier heel boos over, maar net zo goed over de prachtigste gebouwen die werden afgebroken of de snelwegen die door de natuur zijn aangelegd, zoals de Veluwe, onvergeeflijk allemaal. Wat het aanricht ... Mensen emigreren voor rust, autonomie en om bij de mooiste dorpjes in de buurt te wonen. Waarom wordt in een aantal andere landen veel zorgvuldiger met het culturele erfgoed omgegaan? 

Frankrijk


samboep


12019
Italië


           Thanh_Nguyen_SLQ
 Michelle_Raponi

Wat was het moeilijk kiezen uit de gigantische hoeveelheid mooie foto's en dit is maar van twee landen. In zoveel landen is het mooi.