dinsdag 12 december 2023

Verkeer

Het is mistig, de wereld is klein, veilig. Ook hier geniet ik altijd erg van. Voor mensen die op de weg zitten is het een heel ander verhaal, gevaarlijk juist. Waarom zitten mensen nog op de weg? Bij wie kan het echt niet anders?
Het brengt je van de ene plek naar de andere, soms is er geen Openbaar Vervoer en OV is op zich ook niet altijd fijn (de trein was vroeger mijn lievelingsvervoermiddel!), je zit droog, je kan ergens vakantie vieren, het kan ontspannen zijn (voor huilbaby's en andere mensen), mooie auto's kunnen een hobby zijn.
Verder is het
Vervuilend, Natuurvernietigend, Stilteverstorend, Gevaarlijk, Druk, Zonde van de tijd (files), Spanning bevorderend.
                                                                     Islandworks

Alle snelwegen weg uit natuurgebieden en alleen wegen voor mensen die rijden echt geweldig vinden of die per se een auto nodig hebben.
---
Te zot voor woorden dit. Veel deskundigen zijn met stomheid geslagen en boos. Mij bekruipt vooral het gevoel van machteloosheid. Of het om de digitale ontwikkelingen gaat, waar iedereen tegen op zou moeten staat, voordat het te laat is, of dit. Zo gek dat het ... tja, wat is? Ik weet het niet. Ooit zal het geen stand meer kunnen houden, deze faƧade. 
RIVM: "Boostervaccinaties verkleinden de kans om aan COVID-19 te overlijden in 2022. Ook de kans om aan andere oorzaken te overlijden was kleiner voor mensen met boosterprik, dan voor mensen zonder boosterprik". Dan zou er nu dus ondersterfte moeten zijn, maar nee. Hoe kunnen ze dit zeggen met die nog steeds grote oversterfte? 
Ze zeggen het een en er gebeurt het ander. Geen woorden voor. En dan gaat het nog niet over ziek zijn. Ik zie het constant om me heen.
Lareb nota bene zegt dat de meeste overlijdens binnen twee weken zijn, maar binnen twee weken wordt niet meegeteld in het rapport en veel meer niet.
Er klopt helemaal niets van.
https://x.com/HarmenJeurink/status/1734348222842249627?s=20
https://x.com/Wim04789402/status/1545425399575879683?s=20
Of is dit een kwestie van kat in het nauw want er is de afgelopen week in Amerika en ItaliĆ« weer allerlei narigheid boven tafel gekomen, over de inhoud van de prikken.