zondag 10 december 2023

Regen en wakker worden in een guur land

Zo slim kunnen muizen zijn.
https://x.com/WonderW97800751/status/1733138543617208603?s=20

Goedemorgen. Heeft het bij u gistermiddag, -avond en -nacht ook geregend?
Liever sneeuw, maar dit was ook gezellig, binnen lekker warm, al in subtiele kerstsfeer en de regen tegen het raam horen kletteren. En vanmorgen tijdens onze wandeling, iets na half acht regende en waaide het en toch was het heerlijk! Dit kwam ook omdat het helemaal niet koud was. Met de harde wind was een paraplu geen optie dus we waren behoorlijk nat.
Daarvoor even een eitje bij onze mevrouw gebracht. Ze zat al uitgebreid te ontbijten en ik weet niet hoelang ze al op was. "Die klok doet het niet zo goed meer" zei ze. Ze heeft zo'n grote, handige digitale klok, die het prima doet. "Ik word zo opgehaald" zei ze, maar dat zo duurde nog 2 1/2 uur. Tijdsbesef is helemaal verdwenen. Welke dag het is ook en zo verdwijnt er steeds meer. Toen we gisteren kwamen had ze al haar post in het afdruiprek gelegd en de pennen in het lepelbakje gezet. :-)

Toen het wel koud was hadden we ons zuurkoolprakje tussen de middag en wat is dat toch lekker.Er gebeuren ook mooie dingen in Australi├ź: Het Queensland Children's Hospital in Brisbane gebruikt voor, tijdens en na medische ingrepen al 30 jaar muziektherapie om de hartslag van kinderen te stabiliseren. Ik zag zelfs dat een meisje zo ge├»nspireerd was dat ze nu gitaarles heeft. En even buiten dit ziekenhuis, maar meer algemeen, er is zoveel wat op een natuurlijke manier bij kan dragen aan geestelijke en lichamelijke ontspanning en troost. En het is zoveel beter dan welk medicijn ook (tenzij het niet anders kan natuurlijk) voor heling of acceptatie, want heling is natuurlijk niet altijd mogelijk. 

Waarom wordt veel alternatief genoemd, terwijl het allemaal veilig en natuurlijk is en sowieso iets is om mee te beginnen, dan kan je altijd nog naar iets zwaarders grijpen als het niet sterk genoeg werkt. Ik zou juist zeggen dat alles wat zwaar is en bijwerkingen heeft alternatief is.

 Een goede column in het nrc, die we door Maurice allemaal kunnen lezen.
"Wakker worden in een guur land" geschreven door Arjen van Veelen
https://www.maurice.nl/2023/12/09/arjen-van-veelen-wakker-worden-in-een-guur-land/

Ik wens u een mooie zondag toe!