dinsdag 19 december 2023

Museum

Goedemorgen, hoe waren de eerste dagen van deze week voor u?
Wij waren in het museum, heerlijk, wat een fijn uitje is dat toch. Eerst een kopje koffie en dan naar de kunst, altijd in die volgorde. Er was een tentoonstelling van Tilo Baumgärtel. Henk weet zoveel meer van kunst dan ik, zo ook van de Leipziger Schule. Hij was onmiddellijk heel enthousiast. Ik moest even wennen en het is ook een beetje beangstigend soms, maar hoe meer ik zag hoe mooier ik het vond en vooral ook origineel en kleurrijk. Sommige schilders gebruiken bepaalde kleuren maar hij gebruikt alles. Het meest onder de indruk was ik van het perspectief in elk schilderij. Ook van de videokunst, met een koptelefoon op met passende muziek, die mij mee liet bewegen. Er waren ook brilletjes voor het kleurige perspectief, maar omdat ik niet met twee ogen tegelijk kijk werkte dat bij mij niet. 
Dit schilderij was niet te zien, maar laat duidelijk iets van zijn manier van werken en in de wereld staan zien.

Ik ben onder de indruk als ik hoor wat ons allemaal te wachten staat. Nog steeds is er iets in mij wat denkt, maar er kan nog iets groots gebeuren, waardoor het allemaal niet doorgaat. Wie wil en kan er in een wereld zonder democratie leven? Er wordt voor je bepaald.
Ik heb deze Zwitserse advocaat lang geleden als eens eerder laten horen. Een beschaafde, rustige man, die de vreselijkste dingen zegt. Er zal geen enkele ruimte voor tegenspraak zijn zegt hij. https://x.com/VelzenRemco/status/1737137367889203415?s=20:
Degene die dit plaatste schreef:"Dit zijn de 15 belangrijkste minuten van je leven."
Wij zijn ons meer dan bewust van de gevaren, maar wat te doen, behalve hier schrijven, smeken, laten we onze vrijheid bewaken, laten we autonoom blijven, als mens, als land. Laten we niet de macht uit handen geven aan mensen die nergens open voor staan, die niet het beste voor ons willen. 
---
Zo gauw de camera's weg waren, luiertjes af. 
https://x.com/deSunShineBand/status/1736797985365741802?s=20

Ik zag ook een van de eerste prikken die op televisie werden gegeven, aan artsen en verplegers, maar de spuit was leeg en ging er uiteraard ook niet in. Er wordt geacteerd. Als het om een grap ging, nou ja, maar het was geen grap.
---
Ik zag in de krant:"De hoogste coronagolf" ooit. Waarom eerst (ik heb het nooit over het allereerste begin) al die paniek, terwijl er nu veel meer mensen zijn het hebben (ra,ra hoe kan dat?)? Hier om ons heen, de een na de ander en ik heb nog niemand van die mensen vragen horen stellen, of horen zeggen dit is toch wel heel vreemd, terwijl we al die prikken hebben genomen. 
Ik zag wel ergens in het Engels staan: "Waarom hebben de ongevaccineerden ons niet veel meer gewaarschuwd?" Heel veel mensen hebben gewaarschuwd, steeds opnieuw.
---
En dit, over de dna verontreiniging, op de publieke televisie in Duitsland.
Via het Artsencollectief met Nederlandse ondertiteling.
https://artsencollectief.nl/duitse-publieke-televisie-veel-te-hoge-dna-verontreiniging-in-mrna-vaccins/