vrijdag 15 december 2023

Wat een respect voor deze vrouw/arts!

Eerst iets liefs en hoe onverstoorbaar, hoe ontspannen.
https://x.com/buitengebieden/status/1735286013042307534?s=20

Net mijn bedje uit, las Henk voor:
"Een veelbelovend geneesmiddel kan kwetsbare mensen binnenkort mogelijk beschermen tegen ernstige ziekte na een coronabesmetting".
Hoe krankzinnig. Alle kwetsbare mensen werden tot in den treure geprikt, ze werden opgesloten, juist zij moesten beschermd worden. En hoe kan het dan dat ze geen bescherming hebben???
En dan had HdJ het in het begin over één prik, meer was echt niet nodig!!!
Voor mij is het heel logisch, dat mensen steeds meer verzwakken. 
Onderzoekleider Marc Bonten zegt: "Er zijn al medicijnen beschikbaar die ziekte bij corona kunnen remmen. Maar die zijn relatief duur en vaak gevaarlijk in combinatie met andere medicijnen die kwetsbaren nemen." Dus ... iedereen weer aan deze pillen!

Een paar weken geleden schreef ik dat de overbuurvrouw van onze mevrouw een groot plakkaat op haar deur had met in heel grote letters corona erop. Na zag ik ergsn op de voordeur: "Heb geen griep" en eronder "Ik heb corona". Ook een oude dame die alle prikken heeft gehad.  Vooral dat "Heb geen griep". Trouwens net of je van griep niet heel ziek kan worden. Een aantal jaar geleden, 2017?, lag daar het ziekenhuis toen van vol.  

Ik las over Amerika, dat de levensverwachting catastrofaal is, dat het aantal jonge mensen dat kanker krijgt is geëxplodeerd. https://x.com/newstart_2024/status/1735552077282128382?s=20
---
Iets heel anders, maar wat voor mij weer met precies hetzelfde als alles te maken heeft. Ik volg een straatarts, Michelle van Tongerloo in Rotterdam, en ik begrijp niet waar ze nog de kracht vandaan haalt om door te gaan met haar werk. Een man drong voor, een verpleegkundige probeerde hem tegen te houden en werd tegen de grond geslagen. Een vrouw die ze inwendig onderzocht omdat er van alles niet in orde is (drie regels vol), rukt de eendenbek eruit en trapt de arts in haar buik. Arts probeert haar uit te leggen wat er allemaal aan de hand is, ok, opnieuw onderzoek en weer trapt ze haar.
De arts zegt zegt:",Voor een overheid die 'van de wieg tot het graf voor je zorgt', is geen geld meer. De EU veranderde van een groeimotor voor een democratischer en welvarender Europa in een autoritaire regelneef/nicht die ons vrijheden en welvaart afpakt"
en "Mijn invloed groeit en ik beland aan tafels, waar ik vooral dit hoor: er is geen gemeenschappelijke grond onze gemeenschappelijke problemen op te lossen.
Wat er wel is: een rampzalige kloof tussen mensen aan die tafels en de mensen die ik help."
en
"E
en kloof in leven en beleving daarvan, en een kloof in hoe daar vervolgens over wordt gesproken en geschreven. Die kloof breekt ons op. Het heeft geleidt tot een maatschappij waar arme mensen verticaal gestapeld in  k*tflats vol problemen zich uitgesloten voelen. Dit maakt mensen vijandig en apathisch. Ze hebben de overtuiging dat het systeem zich tegen hen heeft gekeerd en dat pogingen dat te verbeteren nutteloos zijn. Ze hebben een reden dit te denken: het is de waarheid."