donderdag 20 april 2023

D3

Het is nu doodnormaal, als leraren corona hebben, geven ze gewoon les. Het is ook doodnormaal, maar hoe was het??? Die paniek, het testen en zelfs een tijd in isolatie gaan. En dan ging het niet alleen over de eerste periode, nee, het ging maar door en ging maar door.

Weer een interessant artikel van Maurice over vitamine D3 en de invloed op covid. Ik wist dat veel mensen die overleden waren door corona een gebrek hadden aan vitamine D.
Vitamine D draagt bij aan een gezond immuunsysteem. Het draagt aan veel meer bij, maar ik beperk me nu even tot het immuunsysteem, omdat het artikel erover gaat. Men werd door gebruik van vitamine D3 tijdens covid minder erg ziek en het zorgde voor een kleire kans om te overlijden.
https://www.maurice.nl/2023/04/18/weer-een-bevestiging-van-het-gunstige-effect-van-vitamine-d3-op-covid/
Er waren artsen die het in 2021 al over de waarde van vitamine D3 hadden en dat is ook bij Maurice te lezen, evenals het Israƫlisch onderzoek naar de krachtige werking van een goed vitamine D - gehalte tegen het ernstig ziek worden door Covid-19. Het onderzoek werd in een ziekenhuis gedaan.
Ik noem meestal de hele vitamine D, door de zon, vette vis, roomboter en eidooier, maar hier is het belangrijk het over het verschil tussen vitamine D2 (ergocalciferol)
 en vitamine D3 (cholecalciferol ) te hebben. Zonlicht zorgt voor de allerbelangrijkste vorm van vitamine D. Je huid zet de straling om in vitamine D. Vitamine D2 komt uit plantaardige voeding. Van paddestoelen is het bekend dat ze zonlicht ook omzetten. Het zorgt voor vitamine D2.
Van korstmos en algen weten ze nog niet zo lang dat het voor vitamine D3 zorgt. Men zegt dat  vitamine D2 wat minder goed wordt opgenomen dan vitamine D3, maar alles helpt!
Ik denk dat mensen die extreem weinig buiten komen een supplement kunnen nemen, maar als je goed aan voeding en vooral aan zonlicht denkt komt het goed. Het zonlicht wat met mooi weer wordt opgenomen zorgt voor een voorraad voor in de winter.
Het gaat altijd weer om de combinatie. Vitamine D heeft, net zoals vitamine A vet nodig, daar lost het in op. Plantaardige producten zou ik dus in ieder geval combineren met vet.
Maar gezicht en handen in de zon, daar gaat het om! Elke dag een kwartier en bij minder felle zon wat langer. Geen enkele voeding kan dit evenaren.  

silviarita