vrijdag 28 april 2023

Zieke vogels en zowaar

Paul Blom: "Over heel de wereld vallen zieke vogels uit de lucht door een virus ontstaan in de pluimvee-industrie. Van de  870 besmette mensen is meer dan de helft overleden. Ondertussen gaat Nederland door met kippen fokken; 100 miljoen kippen op 18 miljoen mensen."
---

Stan Baggen; Jurist. Mede-initiatiefnemer Vierdegolf
Voor zeggenschap en zelfbeschikking in een onverdeelde wereld.
Hij schrijft:"Het hele begrip "desinformatie" is antidemocratisch en antiwetenschappelijk en dat geldt al helemaal voor schimmige semi-overheidsclubjes als de "denktank desinformatie".
Goed journalistiek werk nrc!"

Een heel lang artikel in het nrc met voorbeelden van de openbaar gemaakte WOO-verzoeken over Denktank Desinformatie tussendoor. https://www.nrc.nl/nieuws/2023/04/25/desinformatie-over-vaccins-werd-gewist-maar-wie-besloot-wat-a4163066

Er wordt hier op andere kanalen al lang en scherper over geschreven, maar zoals Stan op alle kritiek hierover schrijft:"Nogal laat, zeggen velen. Ik denk toch: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald."

En als vervolgt op het artikel in het nrc:
https://www.maurice.nl/2023/04/26/desinformatie-over-desinformatie-aanpak/

En de Volkskrant ... toch ook een bijdrage.
https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/een-slotceremonie-nee-maar-een-nationale-discussie-over-de-corona-aanpak-is-hard-nodig-om-meerdere-redenen~b2dafd66/?utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1682583520


Ik heb verschillende keren gedacht over het stuk in het nrc. Het is hetzelfde als de leraren met corona die nu gewoon lesgeven. Nu is er steeds meer inzicht maar waarom eerst zo volledig en star een eenzijdige kant kiezen waar heel veel mensen de dupe van zijn geworden?
Er zal nog heel veel volgen ...
En dat de beweging uiteindelijk maar diepere lagen mag bereiken. Letterlijk dat mensen die verantwoordelijk zijn ter verantwoording worden geroepen en op een andere manier, dat de beweging zorgt voor een ommekeer in beleving en denken (in deze volgorde).

qimono

Nothing happens until something moves.
Albert Einstein