donderdag 13 april 2023

Eenvoudige havermout koek/cake

Om te beginnen een eenvoudige havermout-banaancake. Eenvoudig is echt eenvoudig en goedkoop. Geen eieren, geen olie of boter. Misschien kan het ook met water, maar gewoon havermoutpap met water vind ik helemaaaal niet lekker. Dit is natuurlijk wel anders door de banaan erdoor.
300 gram plantaardige melk mengen met 150 gram havermout, kaneel, snuf zout, scheutje ahorn siroop en 2 handjes rozijnen. Een uurtje laten staan. Dan 1 kleine banaan erdoor roeren en 
1 volle theelepel wijnsteenpoeder (hoeft niet, maar maakt het luchtiger)
In een met bakpapier bedekte en ingevette vorm plakjes banaan van 1 1/2 banaan leggen. Dikke beslag erop 35 minuten bakken op 180 graden oven en 17
0 graden Airfryer. De oven of Airfryer uitzetten en de cake er nog 10 minuten in laten staan. De taart omkeren en op een rooster laten afkoelen.

Wij vinden dit zo lekker. Je kan er ook mee ontbijten, met een beker thee of koffie. Of als lunch na een kop soep. In plaats van banaan stukjes appel, bosbessen, ander vers fruit of gedroogd fruit gebruiken. gebruiken. Ik zou er dan voor de binding wel steeds een geprakte banaan doorheen doen en het andere fruit op de bodem leggen.
Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat het hartig vast ook lekker is, met champignons, of prei, gebakken uien, broccoli of iets anders. En dan met een salade.
---

Het schijnt dat €1000 cash hebben strafbaar is volgens mevrouw Lagarde en de Centrale Bank. Dan zijn er denk ik heel veel mensen in dit land die crimineel zijn.

Een duidelijk bericht. Een zin wordt herhaald, maar dit is een 'foto' , dus ik kan het niet veranderen. Maar goed, de boodschap is helder en daar gaat het om.Ik zag een reportage van de demonstratie, soort festival, 'terug naar de basis' met o.a. Karin Bloemen, Stef Bos, Arno Wellens, Ernst Jantz, psychiater Bram Bakker, internist Sabine Penedo, een zangeres,enz. 
"Terug naar de basisrechten van keuzevrijheid, terug naar de basis van vrijheid van meningsuiting en terug naar het besef van het belang van contant geld." 
Zowel de internist als de zangeres moesten huilen. Dat maakte de reactie op de wereld waarin we leven nog indringender. Het ging uit van 'Vrouwen voor Vrijheid'.
Karin Bloemen zei: "Ik heb mijn jeugd in angst doorgebracht (ze heeft hier een goed boek over geschreven) en dat wil ik niet meer. En houd op met mensen 'cancelen'. 
Cancelen betekent de mond snoeren.

Ik liep 2x in een plensbui. Nu met een warm kopje koffie aan u schrijven. Henk heeft een waxinelichtje in een rood houdertje aan gedaan. Ik ben dol op leuke waxinelichthouders. Ik heb tegenwoordig waxinelichtjes met een composteerbaar cupje. Cupje? Wat is dat nu weer voor rare taal. Buitenkant, bakje, omhulsel?