dinsdag 11 april 2023

Paul, Kees en Huub

Goedemorgen lieve lezers,  ik hoop dat u fijne Paasdagen heeft gehad en dat u niet in de 800 km file staat die er op dit moment is.

Wat ik net over Paul de Leeuw las kan ik niet geloven. Ik zag dat hij af wilde vallen en dat bleekwater daarbij had geholpen. Bleekwater?? Zou hij kleine slokjes hebben genomen en daardoor geen lust meer tot eten hebben gehad? Dat zou niet in orde zijn, op z'n zachtst gezegd. Het zit anders, als er bijvoorbeeld nog 2 bakken macaroni over waren at hij de macaroni op en 's nachts ging hij snaaien uit de ijskast. Dat kan nu niet meer want hij gooit de macaroni weg(??) maar dan nog kon hij het uit de afvalbak halen dus hij goot er bleekwater over. Dat hielp!
Ten eerste zou hij precies voldoende moeten koken of voor 2x en de helft in de diepvries doen en dat kan je dan niet zomaar opeten als je je tanden wil houden. En elke keer bleekwater? Als er iets slecht voor het milieu is ... Maar sowieso eten weggooien, wat verschrikkelijk! 
Mensen zijn be├»nvloedbaar dus er is vast iemand die denkt wat een goed idee. 
Accepteren dat je bent zoals je bent of je eetpatroon veranderen, maar niet dit!

We zagen gisteren de mooie documentaire over Kees. Het vervolg op de eerste. 'Kees vliegt uit' heet deze. We waren ervan onder de indruk want zijn gouden ouders zijn nu rond de 90 en zijn vader heeft een herseninfarct gehad en zijn moeder is soms in de war. En op dat moment is hij haar kwijt, het liefste op de wereld wat hij heeft. Het is fijn dat zijn ouders vermogend zijn zodat ze een huis voor hem in de buurt hebben gekocht. Hij kan de stap om daar echt te gaan wonen nog niet zetten. Wordt vervolgd stond er aan het eind van de documentaire.
Ik heb veel gedacht over hoe zijn moeder met hem om is gegaan. Vanuit de liefde voor hem begrijp ik hoe ze dat heeft gedaan. Het werkte ook naar twee kanten denk ik.
Hij bepaalde. Ze sprak hem ook nooit (tenminste in wat je zag) tegen en ze was de enige die hem gerust kon stellen. Dat de temperatuur bijvoorbeeld geen twee cijfers mocht hebben. Warmte vond hij verschrikkelijk. Ze zei dan morgen of vrijdag wordt het koeler, daar hield hij zich aan vast. Aan het eind was het onsamenhangend wat ze zei en kon ze hem niet meer geruststellen en was er totale paniek.
Ik hoop dat er een oplossing komt voor hem.  

Huub Oosterhuis is overleden en dat raakt me. Wat een fantastische man. Ik voelde altijd zoveel warmte bij hem. Hij heeft veel voor dit land betekend. Na een rijk leven overleed hij op Eerste Paasdag. Ik vond alles bijzonder aan die man en daar hoort ook een speciale sterfdag bij.

NoName_13