zondag 30 april 2023

Lente-zondag

Ter verpozing heb ik gisteren bij Pinterest een bord over vroeger gemaakt. Alleen het vroeger (is dit Nederlands?) waar ik herinneringen aan heb. Ik weet dat er kinderen waren die Bambix kregen, maar ik niet, dus dan plaats ik het niet. Er is zoveel te vinden, lastig om te stoppen met kijken. Ik ga het nog veel vaker doen, zo leuk. En ik ben nu eenmaal nostalgisch aangelegd. Het is grappig want een groene telefooncel wilde ik niet, te modern. :-)  Ik weet nog goed toen die kwam. Voor veel mensen is ook die heel ouderwets. Hoe vaak heb ik niet vanuit een telefooncel gebeld en dan was het geld op, of de verbinding werd verbroken ...Of er stonden mensen te wachten.
In de loop van de tijd komt er nog van alles bij.
https://nl.pinterest.com/toord/vroeger/

Ik weet niet of u wel eens iets over de denktank gelezen hebt. Waarschijnlijk niet want het is pas kort openbaar. DaniĆ«l van der Tuin en Cees van den Bos doen al het WOO en WOB onderzoek en ze zoeken uit wie er in de 'schimmige' Denktank Desinformatie zitten. Interessant om te volgen. Ze verzetten ongelooflijk veel werk. Werk wat andere journalisten niet deden.
Het artikel van nrc zit achter een betaalmuur jammergenoeg.
Als kop staat er "In wiens belang was de denktank desinformatie? Kamerleden en experts schrikken van de schimmigheid".* Hoezo schrikken ze daarvan, omdat ze het niet wisten?
Dat gebeurt alleen als je je niet in andere media verdiept, waardoor het als een verrassing komt.
Ik kom hier zo op terug maar eerst even iets anders en ook weer niet want alles wat ik schrijf heeft meestal met dezelfde thema's te maken.
Ik kwam net een brief tegen van een moeder wiens dochter 
door de GGD screening gescreend zou worden. Moeder vroeg zich af waarom gebeurt dit? Bij de GGD vond ze geen antwoord over de zin ervan. Einde van het verhaal is dat ze niet wil dat haar dochter meedoet aan de screening. Waarom moet er een psychologisch profiel van haar vastgelegd worden? Ze besefte ook dat zoiets als de GGD een machtig apparaat is waar mensen meteen naar luisteren. Ik zou de brief graag plaatsen, het is een helder betoog dat aansluit bij de huidige gebeurtenissen. Deze brief is trouwens van 10 jaar geleden!  Er zijn nu veel mensen wakker geworden, maar zij was eerder wakker. Er zijn mensen die altijd wakker zijn geweest, die zich altijd bewust waren.  Voor andere mensen is een gebeurtenis, een wake up call nodig. Ik ga kijken of ik haar kan vinden.

Terug naar de denktank die nauw contact had met nu.nl en de Volkskant. Dat was allang duidelijk, maar als je het zwart op wit ziet is het toch weer confronterend.
Ik zag een cartoon met de bekende pandemie-predikers in polonaise achter elkaar aanlopend, een vertrapte eed van Hippocrates op de grond en een liedje erboven 'ping, ping, ping.
It's all about the money.

Ik omarm een zo natuurlijk mogelijk leven. Al het andere zal voor mij/ons altijd een grote uitzondering blijven. Toen wat dit betreft alles veranderde, stond geld voorop en the big pharma nam alles over. Opeens werd de natuurlijke manier van genezen alternatief genoemd. Hoe durfden ze! En nu zie je overal elke dag de gevolgen van bijwerkingen en verslaving. Mensen en water raken vergiftigd en mensen hebben last van allerlei bijwerkingen waar ze vervolgens weer een ander medicijn voor krijgen. Ik zal regelmatig blijven zeggen dat in bepaalde noodgevallen bepaalde medicijnen een zegen zijn, maar dat het gewoon is geworden dat 'iedereen' volgestopt wordt en dat dat alleen met geld en macht te maken heeft. Woorden ontbreken om hier nog iets over te zeggen.

Vertaald:
Mikki Willis: 
Een van de meest duivelse verhalen van onze tijd is de geboorte van Big Pharma. De "rijke geschiedenis" van corruptie begon met John D. Rockefeller, oliemagnaat en de man die verantwoordelijk was voor onze overgang van aloude kruidengeneeskunde naar op aardolie gebaseerde "geneeskunde". Deze onheilige unie van olie en drugs heeft onze samenleving, overheid en gezondheid decennia lang verder uitgehold.
Mensen worden wakker voor de duistere bedoelingen van onze instellingen en leiders. Met hoogstens kleine gevolgen, zijn veel machthebbers meer dan bereid om onze gezondheid in te ruilen voor dollars. Vooral de laatste jaren laten zien… de keizer draagt geen kleren.
https://twitter.com/Plandemic3Movie/status/1652426469438631939?s=20
(Mikki Willis is de oprichter van Elevate; Elevate is een productiebedrijf met een missie. Mikki Willis is een zeer productieve maker van sociaal bewuste media. Als filmmaker kreeg hij toegang tot de hoofden en harten van wereldberoemde filosofen, wetenschappers, natuurkundigen, artsen, auteurs, sjamanen en experts op het gebied van menselijke ontwikkeling).

En nog iets heel moois, in Italiƫ, een soort aardbeienboom. Hij hangt vol met voedingsstoffen!


Wat zit er in aardbeien?
Vooral vitamine C (
Alleen een kiwi bevat meer vitamine C), foliumzuur, calcium, kalium, magnesium en mangaan.