zaterdag 1 april 2023

Paaseitjes en controle

Een dierbaar schaaltje, gevuld met paaseitjes, eindelijk staat het er. Maanden voor Pasen zijn er al paaseitjes, maar ik vind dat niet leuk, alles op zijn tijd. Zelfde met Sinterklaas en Kerst.
Dit is zoals met groente en fruit, waar ik het kortgeleden over had. We genieten er veel meer van, als het er maar een beperkte tijd is. Nu moet ik er steeds naar kijken. Zelfs paaseitjes blijven bijzonder voor mij. Ik denk aan de roze en lichtblauwe eitjes die wij vroeger hadden, in een zilveren, ovalen mandje. 


 
Een Frans parlementslid kreeg hartklachten na de vaccinatie en heeft zelfs een hartoperatie gehad. Hij zegt: "Wat ik NIET wist was dat de heer Macron niet gevaccineerd was. En ik wist niet dat de meeste leden van de regering dat ook niet waren." I
k heb dit ook wat andere landen betreft  vaker gehoord.  Hoe kom je erachter of dat echt zo is? Ik durf het niet zomaar aan te nemen, maar als het zo zou zijn ...

De Italiaanse arts Valerio Petterle werd publiekelijk ondervraagd over plotselinge sterfgevallen. Hij suggereerde dat de plotselinge dood van volwassenen toeneemt en raadde aan om meer autopsies uit te voeren om te ontdekken waarom mensen onverwacht sterven. Hij werd voor twee maanden geschorst.

Christine Lagarde, president van de centrale bank, geeft toe dat als banken de digitale valuta (CBDC) van de centrale bank niet gebruiken, ze de controle over het financiƫle systeem zullen verliezen. Dit zal dan toch ook de reden zijn geweest, dat al was men er hier, in ieder geval in deze fase tegen, mevrouw van Huffelen voor heeft gestemd. Ik denk dat het de wereld (nog meer) sterk zal veranderen. Er zullen vast voordelen aan zitten, maar ook beangstigend veel nadelen omdat veel controleerbaar wordt. Controle en macht gaan samen.
Vrijheid verdwijnt.

Is vrijheid geen eerste levensbehoefte? Voor mij wel.
Dit wordt ultieme controle. Andere controle is er al lang en in allerlei vormen. Verstikkend.

Alexas_Fotos

----