zaterdag 8 april 2023

Gek en schoonheid

Hij/zij vindt het helemaal niet raar, dat er zoiets moois op zijn/haar neus zit.

https://twitter.com/paulblom/status/1644043614744625156?s=20


Na een lang gesprek gezien te hebben, met de vorige directeur van de nos over de huidige censuur en zelfcensuur van de publieke omroep, die ooit echt kritisch was, zag ik later een oud-medewerker van de aivd:

"Oud-Medewerker AIVD WAARSCHUWT: De HELE bevolking wordt straks AFGELUISTERD & overheid LIEGT er over."

https://www.youtube.com/watch?v=RzVVRwhjIz4


Het kan alsmaar gekker en het wordt steeds gekker. 

Maar hoe gek alles ook is, als je een prachtige gemeenschap op een eiland van Braziliƫ ziet, gelukkig en gezond(!) en je hoort dat ze een snelweg er naartoe aan gaan leggen en dat er tig artsen heen gingen om te vaccineren (wat hun natuurlijke immuniteit aan zal tasten en dus zullen ze minder gezond worden, is mijn overtuiging), dan springen ons de tranen in de ogen. En dan heb ik het nog niet over hoe al jarenlang geprobeerd wordt om misbruik van dit soort gebieden te maken. En weer gaat het over geld verdienen. Altijd maar weer dat. Wanneer is die hebzucht ontstaan en vooral waarom. Het maakt zulke misdadigers niet uit of het levens verwoest. Dit geldt ook wereldwijd want overal zijn machthebbers die het volk negeren, personen en grote bedrijven. Maar die prachtige manier van leven in veel landen, puurheid, tradities, een schatrijke cultuur met de grond gelijk gemaakt te zien worden is onverdraaglijk. Henk heeft altijd een grote liefde gehad voor bewoners in Midden en Zuid-Amerika, maar door alle overheersing kon hij er niet meer naar kijken. Maar soms, zoals gisteranavond op Canvas, iwas er iets moois over te zien en jammergenoeg ging het dus op een gegeven moment over die snelweg, branden en vaccineren, maar er was toch even iets voelbaar van het geluk en de liefde op het eiland Bananal.


Van het eiland kan ik geen foto vinden, maar wel van de omgeving.

"De Iguazu watervallen ontstonden 200.000 jaar geleden toen de aarde, op wat nu de grens is tussen Braziliƫ, Argentiniƫ en Paraguay, tachtig meter verzakte na een vulkanische uitbarsting. Plotseling viel bijna anderhalf miljoen liter water per seconde gemiddeld 64 meter naar beneden."