maandag 17 april 2023

Contant, geredde bomen en blije dieren

Soms helpen acties gelukkig, zoals in Leersum. Ik volg Paul Blom, van de Partij van de Dieren Utrechtse Heuvelrug) en hij schreef: "Niet voor te stellen, maar in 2019 wilde de gemeente akkoord geven voor de kap  van  honderden monumentale bomen. Door acties van o.a. Partij voor de Dieren, Urgenda, de inwoners en de Bomenstichting werden de bomen aan de Broekhuizerlaan gered. 22 april vieren we het succes." 

Ik kreeg een bericht van een lezeres over Green Evelien. Ik heb lang geleden wel eens over haar geschreven, maar het was lang geleden dat ik op haar website was. Nu deed ik het dankzij haar weer en wat een goed artikel over contant betalen.
https://www.greenevelien.com/blog/meer-vrijheid-met-contant-betalen#more-17822

Varkens worden slecht behandeld in slachthuizen zeiden ze in het nieuws. De inspectie gaat er volgend(???) jaar naar kijken. Waarom deden ze dat niet vanaf het begin? Ik dacht eigenlijk dat er een bepaalde controle op was. En voor dat ze in het slachthuis komen, wat voor leven hebben ze gehad? Je kan allerlei filmpjes zien waar dieren een miserabel leven hebben. Ik bekijk die filmpjes niet, ik weet dat het zo is en dat is erg genoeg. Het zou toch allemaal heel goed geregeld moeten zijn. Alleen een wereld waar zorgvuldig met alles wat leeft wordt omgegaan. Ik leef grotendeels, maar niet puur plantaardig. Elk dier zou een mooi leven moeten hebben. 


                                 coco parisienne


                                                   teach3rman
                                     simonprodl