woensdag 19 april 2023

Kroningsquiche en dragon

De Koningslunch van prins Charles bestaat uit een quiche van biologische (plantaardige kan natuurlijk ook, of niets, of misschien gerookte kaas, een franse kaas, gedroogde tomaatjes, of gerookte amandelen?) spekjes, spinazie, tuinbonen en dragon. Vroeger had ik zoveel dragon en nu ... niets. Wat gek is dat toch, hoe dingen veranderen. Het is een blijvend kruid en we hadden het dus altijd. Je hebt verschillende soorten. Franse en Russische. Wij hadden Russische en die is winterhard. Franse dragon is zoeter met een lichte anijssmaak. Het wordt in ieder geval gebruikt voor azijn, Bearnaisesaus en het bekende kruidentuiltje Fines Herbes. 

Vitamines in dragon: A, B en C
Mineralen: Vooral ijzer, mangaan en calcium en verder magnesium, koper, kalium en zink

Lebensmittelfotos


Ik deel de liefde voor quiches met Charles, ik ben er zo dol op!

Later: Ik zag dat de quiche gemaakt werd, maar ik zag geen spekjes. De dragon was denk ik gemengd met geraspte kaas en ei en kwam bovenop. Als het plantaardig gemaakt wordt zou ik denk ik
crème van cashewnoten en edelgist maken en dat mengen met dragon, of
geraspte plantaardige kaas (te kunst en te keur tegenwoordig) mengen met dragon en een scheutje plantaardige melk erdoor. En dan pureren, of 
gehakte nootjes of zaden/pitten bovenop