zaterdag 8 april 2023

Paastaartje

Ik heb de afgelopen tijd te veel geld uitgegeven. Aan werkelijk van alles. Ik heb zelfs geld van de spaarrekening(etje) gehaald, o, o. Ik ga ons leven beteren vanaf dinsdag.
Net had ik een cracker met plantaardige filet Americain. Ik had er zo'n zin in. Vroeger at ik de gewone en mijn vader kocht dat vaak als ik thuiskwam want hij wist dat ik er dol op was. Nu geen vlezige, maar deze. Als het op is ga ik kijken welke ingrediƫnten erin zitten. :-)
Heerlijk De gewone nog niet geproefd, deze is met peper. En dan thee erna, mmm, net zoals met gember, dan is thee erna ook zo lekker vind ik.

Net een gezond
Paastaartje in de Airfryer gebakken. Ik heb maar wat gedaan en ik ben benieuwd.

Wat deed ik:
3 bananen geprakt
Bindmiddel (zonder kan denk ik ook wel omdat banaan eigenlijk ook al een bindmiddel is) van
2 eetlepels gemalen lijnzaad en 1 eetlepel gemalen chiazaad en 150 ml warm water, kwartiertje laten staan
25 gram plantaardige melk
25 gram neutrale olijfolie
30 gram kokosbloesemsuiker (dit deed ik vooral omdat de chocoladedruppels erg puur zijn)
30 gram cacao
200 gram meel en ik nam 125 gram amandelmeel en
75 gram gemalen havermout
2 theelepels wijnsteenpoeder
Snuf zout
Alles luchtig door elkaar scheppen
Een handje pure chocolade druppels

Ik deed het op bakpapier in de 'vierkante' vorm van de Airfryer en bakte het een half uur op 160 graden. Het is nu op een rooster aan het afkoelen. Ik weet nog niet of ik het zo laat, of dat ik er nog een beetje chocolade op doe. (Ik deed er nog een beetje chocolade op)
U kunt hier natuurlijk eindeloos op variƫren. Eerst maar even proeven en dan kom ik erop terug.