maandag 29 mei 2023

Aardbeienijs en vroeger

Na auberginelasagne hadden we gisteravond dit overheerlijke aardbeienijs.
Altijd banaan als basis en dan kun je er elke denkbare smaak aan toevoegen. Aardbeien, frambozen, perzik, kersen, pruim, rozijnen (eventueel even weken in een drankje/likeur en op het laatst erdoor), gember,  maar ook vanille, kaneel of cacao voor chocolade-ijs en eventueel nog stukjes chocolade. Ik ga het eens met kersen en een scheutje kirsch maken. Dat kleine flesje kirsch had ik volgens mij al in Utrecht. :-) En dan half om half, met chocolade-ijs, die combinatie ...
Ik had in dit geval aardbeiencompote gemaakt voor erdoor. Ik kook het dan in, met een scheutje ahornsiroop en dan heeft het een sterkere smaak, geprononceerder. Een puur fruit toetje.


Henk liet mij net een foto op facebook zien van een Citroƫn Ami die een tankbeurt krijgt. Ach, vroeger, toen ik in Den Dolder werkte en ik tankte onderweg, werd de tank gevuld door een lieve meneer en als service maakte hij ook even de voorruit schoon. Henk en ik verzuchtte net "dat waren nog eens tijden". Ik vraag of Henk de foto even doorstuurt. Hier geen lieve meneer, maar een lieve mevrouw. Het gebeurde op zoveel plekken, door mannen en vrouwen, soms was er een echtpaar die het benzinestation beheerde.

Dit is een heel klein stationnetje, met een klein mevrouwtje.