zaterdag 27 mei 2023

Goede berichten

Een speels eekhoorntje
https://twitter.com/buitengebieden/status/1661826450381479944?s=20

Wat een goed bericht:
De beschouwing en kritiek van Hoogleraar waarschijnlijkheidsberekening aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, 
Ronald Meester en neuroloog Jan Bonte op het ‘test negative design’, waarmee de vaccineffectiviteit van vaccins tegen influenza en #COVID19 wordt ‘gemeten’, is geaccepteerd voor publicatie in ‘The Journal of Clinical Evaluation in Clinical Practice’.

Nog een goed bericht, uit Tubantia:
Spijt van coronabeleid: dit nooit meer, zegt GGD-baas Samantha Dinsbach
"
Verpleeghuizen sluiten, scholen stilleggen. Het gebeurde tijdens de coronacrisis voor lange tijd. Dat was eens maar nooit weer, als het aan Samantha Dinsbach, directeur publieke gezondheidszorg van de GGD Twente, ligt."
Ze zegt o.a. dat de mentale toestand van jongeren is verslechterd en dat ouderen nooit meer eenzaam mogen sterven. 
---
Elke dag liefde en vreugde in overvloed met Henk en hij laat me elke dag lachen en zo had hij het vanmorgen over LIEFIE-verbinding. Of had ik het zonder de e's moeten schrijven?

Het schijnt een zonnig weekend te worden. Ik hoop dat u de mogelijkheid heeft om buiten te kunnen zijn. Een kwartiertje zon op de huid zorgt al voor genoeg vitamine D.
---

De Notenshop kwam gisteren, dit was het tweede deel. De beste besteding van het vakantiegeld vind ik. Amandelmeel, boekweitmeel, speltmeel en speltbloem, quinoa, hennepzaad, abrikozen, cranberry's, dadels, cashewnoten, walnoten, klein zakje paranoten* (verder is bijna alles groot), walnoten, pinda's, pure chocoladedruppels, als basis voor de lekkerste chocolaatjes en bonbons, ahornsiroop. Niet alleen zijn het grote zakken, het is ook veel. Samen met de eerste bestelling kan ik nu weer een tijd vooruit.
*Paranoten zijn geweldig. Ze zitten vol eiwit, magnesium, fosfor, zink, selenium, vitamine B1 en vitamine E. Het beschermt tegen UV-straling, het is goed voor de huid (dit had ik net andersom moeten schrijven), omdat het uitdroging tegenwerkt en ze versterken het immuunsysteem.
Er zit bijna nergens zoveel selenium in als in paranoten (ook in cashewnoten en in vis, vooral mosselen en verder in volkoren- en zuivelproducten, maar in mindere mate). Ik weet dat selenium goed voor je hart is, maar het is sterker.
"Mensen die voldoende selenium in hun bloed hebben, hebben een lager risico om hartfalen te ontwikkelen. Ook blijken zij minder risico op overlijden te hebben, dan mensen die een tekort aan selenium hebben. Dit blijkt uit een onderzoek van postdoc-onderzoeker Nils Bömer van het UMCG."