dinsdag 16 mei 2023

Wiens brood en wet


's Avonds, nrc:
"De 'gereedschapskist’ van het kabinet bij een volgende pandemie wekt zorgen en emotie in de normaal zo bedeesde Eerste Kamer

Wetsaanpassing: De Eerste Kamer is zowel uiterst kritisch op de timing als op de aanpassingen van de ‘coronawet’ van minister Ernst Kuipers".

Ook vanavond weer niets in het nieuws over de wet. Dat er nog iemand werkt bij de omroep, ik begrijp het niet. 
Boos en machteloos. Als ze de gevaren al beseffen dan is wat ze opgelegd krijgen sterker dan het besef. Gelukkig is er reuring bij de Eerste Kamer. 

's Morgens
Net las ik een verhaal van arts en epidemioloog Dick Bijl" over de tv dokter. Een citaat:
"Ongeveer een decennium geleden nam Teddy van E. deel aan een symposium over de griepprik in Utrecht. Daar kwam onder meer aan de orde dat, volgens literatuuroverzichten van de Cochrane Collaboration, er geen hard wetenschappelijk bewijs was dat de griepprik werkzaam was. Dat weerhield Teddy van E er niet van om te zeggen dat de griepprik wel degelijk kosteneffectief is. Op de vraag hoe dat kon bij afwezigheid van werkzaamheid bleef het stil." Het tegeltje hieronder slaat op hem en op zoveel meer mensen die de afgelopen jaren van zich lieten horen. Prikken, prikken, prikken. Dat hij zo enthousiast zijn mouw naar beneden stroopte paste er helemaal bij. Het is niet alleen zo dat bij de gewone media geen ruimte was voor een ander geluid, er was juist wel geluid voor informatie die niet klopte.
Nu wordt dat, inmiddels deels toegegeven, maar eerder hadden ze er toch op zijn minst over na kunnen denken? Alles werd klakkeloos overgenomen en zulke tv programma's hebben veel invloed. Alleen de dreun van hetzelfde klonk, dag in dag uit.Zolang de media zich niet verzet tegen het influisteren zal het zo blijven.Gelukkig deed arts Jona Walk verslag van de eerste dag. Een lange twitter-draad. Kan iedereen lezen.

Dit stond erbij.  
"Wel werd mij duidelijk dat alle druk van burgers - brieven, demonstraties, en aanwezigheid vandaag** - een impact heeft gemaakt op deze politici. Laten we deze strijd dus niet opgeven!"
Ik weet het niet, de helft van de kamer was niet aanwezig, dus er kon niet gestemd worden.
Terwijl iedereen weet welke zwaarte deze wet heeft. Waarom waren ze er niet?

Geen nieuws over de nieuwe wet gisteren in de media, geen woord. Ik dacht dat het heel misschien toch in het 8 uur journaal zou komen, Henk wist zeker van niet. Hij kreeg gelijk.
Hoe is het toch mogelijk, het gaat over zoiets belangrijks. Er zijn zo ontzettend veel mensen met een andere mening, maar het doet er niet toe. Er is geen sprake van democratie. Wat is in hemelsnaam de zin van zo'n wet die verstrekkende gevolgen kan hebben. 

Vertegenwoordigers van de dreun waren het ook allemaal niet eens en het getuigt van karakter erop terug te komen, beter laat dan nooit zeg ik dan weer. Maar dat mensen er in mee gaan ...
Nu zegt IC arts Diederik Gommers: "Gommers vergeleek de coronacrisis tot slot met de klimaatverandering. "Dat is vele malen groter dan covid en dan maken we ons druk om de covid", zucht de expert. "Ik vind dat echt peanuts. De hele covid is peanuts."
Zal wel weer een reactie op komen, maar toch. Ik kan trouwens niet ontdekken wanneer hij dit gezegd heeft. Dit verhaal ging in eerste instantie vooral over jongeren die geen gevaar liepen en dat er na alle prikken niets veranderd was. Het ging vaak over jongeren, maar ouderen hoefden ook niets! Ik vind dat zo'n rare scheiding. Zorg dan dat je voor de zekerheid een goed werkend medicijn hebt klaarliggen als je bang bent dat een oudere gevaar loopt. En geef ze in de tussentijd informatie welke vitamines en mineralen goed zijn om te nemen. En zorg voor frisse lucht! 

Peter Nicolai van de PvdD.
https://twitter.com/martijntjesmits/status/1658186501690122262?s=20
https://twitter.com/PvdD_EK/status/1658456477558878210?s=20

Advocaat Meike Terhorst vecht tegen de pandemie-wetgeving.:
"Met de spuit is op mensen gejaagd. We zijn collectief gehersenspoeld".
Wij gelukkig niet en ik geloof niet dat wij te hersenspoelen zijn.
Ik hoop sowieso dat het nooit gebeurt.
Nooit heb ik ook maar een seconde gedacht om de griepprik te nemen. Niet alleen omdat ik voel dat het niet goed is, ik vind het ook een minachting ten opzichte van je lichaam en eigenlijk het leven. We hebben zo'n ingenieus lichaam gekregen en we gaan er op deze manier mee om. Spuit erin! Je ontkent daarmee de kracht van je lichaam en sterker, je werkt het tegen. 
https://overnu.nl/de-griepprik-werkt-niet/

Dit kreeg ik eergisteren toegestuurd;

*Epidemioloog en voorzitter van de International Society of Drug Bulletins (ISDB) dr. Dick Bijl, tevens voormalig hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin, staat bekend om zijn kritische houding tegenover geneesmiddelen en vaccins." Hij zit ook bij stichting het artsencollectief. Hij schreef honderden artikelen. 
**Het scheen niet eerder zo druk geweest te zijn.