zaterdag 20 mei 2023

Alles door elkaar

Heel soms wilde ik dat ik nog in Utrecht woonde, zoals hiervoor:
https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Letters_van_Utrecht

Uitgesproken op 7 mei in Den Haag:
https://vierdegolf.org/speech-jona-walk-7-mei-2023-den-haag/

De lucht in Rome schijnt veel schoner te zijn, nu het huisvuil in Nederland wordt verbrand.
Het wordt alsmaar gekker in de wereld. 

Huisarts: "Mijn reden om me te blijven uitspreken ondanks censuur, cancelling, belachelijk maken etc. is, dat ik niet in een land wil leven waar ik niet vrij ben en waarin de regering bepaalt wat ik mag zeggen, welke medicijnen ik voor mag schrijven en welke mensen ziek zijn - of niet."

Alles wat in de wob en woo verslagen verborgen wordt gehouden is nu niet meer zwart gelakt, maar wit, dat valt minder op. Wat??? Ja, zwart was heftig en valt zeker meer op, maar wit is precies hetzelfde en dus net zo erg.

Over fakenieuws, manipulatie en ander onheil gesproken: 
https://twitter.com/NldTmv/status/1659109246309482498?s=20

Bij het bericht van Dr. Thomas Binder aan medemensen zit nog iets van hoop. Die hoop is bij mij geslonken, als hij er al ooit geweest is. Niet alleen wat dit betreft. Alles is aan elkaar verbonden. De heel nare berichten ga ik hier niet plaatsen, maar wat zich binnen korte tijd overal, het is niet te filmen. Als ik er hier uitgebreid over ga schrijven...  Misstanden/overheersing en ontneming van vrijheid benoem ik en zeker hetgeen we actief aan kunnen pakken! Maar destructivisme (dit woord bestaat niet denk ik, maar ik vind destructie(f) minder sterk klinken) benoemen lost niets op. Ik wens de mensen die het doen de hulp die ze nodig hebben. En ik wens dat iedereen in Den Haag de blik naar binnen richt voor inzicht en het komen tot zinvolle daden.
Ik richt mijn blik nu naar buiten, het is prachtig weer. We gaan verder met poetsen en er dan van genieten! Ons boekenuurtje gaan we wel terugkijken. Ik wens u een heerlijk en zonnig weekend toe!

"Dr.Thomas BInder:
Beste collega-doktoren!
Eerst en vooral waren jullie, collega-dokters, die zich niet uitspraken, lafaards. En je schuldgevoel zal met de dag toenemen. Dus sta hier nu alstublieft tegen op en help om een einde te maken aan deze waanzin" ...  
Ik heb het hier afgebroken, wie verder wil lezen, ga naar twitter. Als u zoekt op zijn naam vindt u het vanzelf.

"Beste medemensen!
Realiseer je alsjeblieft dat de redder in ons allemaal zit. Alleen als we allemaal samen opstaan, ons verenigen en hiertegen vechten, altijd vreedzaam en rechtmatig, zullen we uiteindelijk winnen. Zeg gewoon neen!"

Het water loopt me onmiddellijk in de mond bij het zien van de pittige spaghetti met nog een laatste eigen pepertje. Eenvoudiger kan niet. Wij vinden dit zo ontzettend lekker.