dinsdag 9 mei 2023

Verantwoordelijkheid nemen en documentaire

In juni 2021 kreeg een gezonde man (hardloper) na vaccinatie allerlei klachten. Na zijn tweede bezoek aan de huisarts zei deze dat hij maar eens even rust moest nemen. Dat deed hij en hij ging naar Griekenland voor een korte vakantie. Het ging toen helemaal mis. Hij werd direct opgenomen in een ziekenhuis. Hij had ontstekingen aan het zenuwstelsel in het ruggenmerg en de hersenen. In correspondentie waarin het FD inzage heeft, staat beschreven dat de man vanwege levensbedreigende verlammingsverschijnselen aan de hartbewaking moest. 
Om een lang verhaal kort te maken, de man heeft myelitis transversa, een auto-immuunziekte.
Vanaf het eerste moment dat de prikken er waren leek me aantasting van het immuunsyteem een van de grootste gevaren. Voor de man zelf is het een nooit eindigend verhaal. De schade is blijvend. Meteen een juiste diagnose had misschien geholpen zegt hij, nu werden er eerst foute diagnoses gesteld. Een deel van de mensen met deze ziekte belanden in een rolstoel of in bed! 

De 44 jarige man zegt dat deze ernstige bijwerking in de bijsluiter had moeten staan. Janssen zegt dat in de actuele bijsluiter van zijn coronavaccin staat dat dit myelitis transversa kan veroorzaken. Volgens Laura-Jean van de Ven van Beer Advocaten, de advocaat van de man, wordt die bijwerking pas sinds begin 2022 vermeld.

"VWS erkent geen aansprakelijkheid en vindt dat de patiënt met schade bij Janssen moet zijn. Ook claimt VWS dat de staat niet aansprakelijk is omdat vaccinatie 'vrijwillig' heeft plaatsgevonden. Vrijwillig?
Er was indirecte dwang & geen informed consent. (Wendy Mittemeijer)"
H.d.J. zei: "Overal waar de vaccinatiegraad omhoog moet, zetten we alles op alles om  de twijfels en de drempels weg te nemen: wijk voor wijk, deur voor deur,  arm voor arm."

"Als je miljoenen mensen gaat vaccineren, moet je de ogen niet sluiten voor het feit dat sommigen daar schade of ernstige schade van ondervinden."
Ingeborg Haazen, onderzoeker Radboud Universiteit.
Ze zegt ook dat de bewustwording over schade in Nederland laat komt. In Duitsland zijn ze verder.
In Engeland en Amerika zijn al duizenden schadeclaims ingediend.

---

We zagen een documentaire over Hajo Meijer.

Nederland hield tussen 1934 en 1938 de grenzen steeds meer gesloten voor de vele vluchtelingen uit Duitsland. Maar na de Kristallnacht, november 1938, mogen er 1500 Joodse kinderen met kindertreinen naar Nederland komen. De dan veertienjarige Hajo is één van hen.

Op het eind van zijn leven gaat hij terug naar de huizen waar hij als vluchtelingenkind woonde en herleest hij de brieven die hij aan zijn ouders schreef. Zijn ervaringen als vluchteling in Nederland hebben een grote impact gehad op de rest van zijn leven.

Regie: Jacqueline de Bruijn
Omroep: VPRO

https://www.2doc.nl/documentaires/2023/04/hajo-een-joodse-vluchteling.html

Bijna aan het einde van de documentaire zegt hij:
Onrecht kan nooit ongedaan gemaakt worden door ander onrecht.


Momentmal