maandag 8 mei 2023

Maandag

Om te beginnen:
https://twitter.com/paulblom/status/1655481157868240896?s=20

"De waarheid over medicijnen is dat ze je nooit zullen genezen."
zegt Ben Kuiper van 'ziektevrij leven'.
Dit gaat denk ik specifiek over diabetes, maar ik denk dat het voor de meeste medicijnen geldt. Volgens mij zijn er wel een paar uitzonderingen en als het niet op een natuurlijke manier kan en je wordt gek van de pijn is pijnvermindering een verademing. Maar verder ...

Dit gaat over cholesterolverlagers.
https://www.youtube.com/watch?v=x3BzgZqFuZc 

Een reactie hierop: "Had eerder zoiets gehoord ergens, waarna ik verder ben gaan zoeken. Toen kon ik de koppeling maken  tussen de hevige gewrichtspijn bij mijn moeder en de medicatie (Astorvastine) die zij innam. In overleg met de huisarts is zij er toen mee gestopt, waarna haar pijn is verdwenen."
Dit laat maar weer zien dat je altijd zelf na moet denken en je goed moet informeren. Als deze vrouw niet op zoek was gegaan had haar moeder nog helse pijnen gehad.
Om even bij cholesterol te blijven, er zijn en waren vooral zoveel misverstanden over. Zonder cholesterol kunnen we niet leven en er zijn andere oorzaken, bijvoorbeeld ontstekingen die voor een verhoging kunnen zorgen. Voeding draagt nauwelijks bij. Vroeger werd bijvoorbeeld gezegd dat eigeel voor meer cholesterol zorgde, maar in eigeel zit lecithine en dat neutraliseert het cholesterol. Dit is maar een voorbeeld. Ik herinner me dat ik dit noemde bij een opleiding die ik deed in 1989. Ik ben blij dat ik niet (en ik hoop nooit) meega in hypes van de pillenindustrie. Er is ook een goed boek over dit onderwerp.
Daan de Wit: 'De  'cholesterolmythe'
https://www.bol.com/nl/nl/p/de-cholesterolmythe/9300000003263498/?bltgh=ldUorZjtgQr-Pra-m6FKVQ.2_10.11.ProductTitle


 Ik wens u een fijne maandag!Hoe kan het, dat er honderden heel kleine kinderen van ouders zijn overleden die de dupe waren van de toeslagen-affaire? Er is een voorstel gedaan om deze kinderen te erkennen en dit vorm te geven in een geldbedrag.