zondag 7 mei 2023

Vogelgriep en beste

2 'vrolijke' berichten om de dag mee te beginnen:

decorrespondent.nl
De volgende pandemie wordt uitgebroed in kolossale kippenstallen
Vogels sterven massaal. De vogelgriep heeft zich over de wereld verspreid en we zijn nog maar één stap verwijderd van een nieuwe pandemie. Het is glashelder waar die kan ontstaan: in de  pluimvee-industrie.
---

Bild:
Zaterdag 6 mei 2023. Er liggen op dit moment 5 Russische oorlogsschepen, vergezeld van twee hulpschepen, voor de kust van Groot-Brittannië - uitgerust met Kalibr-kruisraketten voor landaanvallen met een bereik tot 2400 kilometer!
Waarom liggen ze daar? Ik denk echt dat we ons ver moeten houden van oorlog voeren, wat als het escaleert? We kunnen niets beginnen. 
Gistermorgen hadden we het er met de zoon van Henk over dat een ervaringsjaar goed is voor jongeren. Maar dat jongens vanaf 17 jaar een brief van defensie krijgen, het zal werkelijk niet bij iedereen aansluiten:
"
Dienstplichtbrief voor 17-jarigen valt weer in de bus
Nieuwsbericht | 11-04-2023 | 14:37 Alle Nederlandse mannen en vrouwen die dit jaar 17 worden of dat net zijn, staan nu ingeschreven voor de militaire dienstplicht. Al die jongeren krijgen deze mededeling vandaag of morgen per brief. Deze jaarlijkse inschrijving moet volgens de wet en gebeurt namens de minister van Defensie.  
Ik hoop niet dat ook maar iemand van die heel jonge mensen gedwongen gaat worden om oorlog te voeren. 
---

Dit is een interessant verhaal:
https://brownstone.org/articles/how-the-unvaccinated-got-it-right/
---

Onszelf trouw blijven is het beste wat we kunnen doen. Het gaat anders heel erg mis, we verliezen onszelf. Dan moet er iets gebeuren waardoor we weer terug worden geworpen op onszelf. Gelukkig gebeurt dit vaak. Ik vind, dat als je dicht in contact staat met jezelf, je je ook niet eenzaam voelt. Je bent dan je beste vriendin of vriend en dan geeft het juist kracht om tegen de massa in te lopen. Andersom verdwijn je in de massa en wie ben jij dan nog, als je eigenlijk iets anders wil doen, maar je mee laat voeren. Maar als je iets wat intens is met elkaar beleeft dan wordt er juist iets versterkt. Bijvoorbeeld met elkaar stil zijn. Wat is het dan stil!