zaterdag 18 maart 2023

Waar blijft Nederland? Maakbare wereld en fijn programma

Het is zoals Henk zegt gekmakend, dat er een voorstel in de kamer wordt gedaan om n.a.v Lauterbachs toegeven van prikschade, hierover te praten en men wil het niet!!!!
Hoe kan het zijn dat niemand van 'rechts' of 'links' dat niet belangrijk genoeg vindt. Hoe kan dat????
Cees die zich al maanden inzet om zoveel mogelijk wob documenten te krijgen vroeg aan minister Kuipers bandopnames en verslagen van het omt. 
Het antwoord is "Ik weiger openbaarmaking van de door u gevraagde documenten,"
Ik zag de brief bij de overheid. Iemand van de FvD stelde goede vragen. Waarom alleen hij? We snappen er niets van. 
In andere landen komt er wel meer en meer beweging en Nederland zal uiteindelijk natuurlijk niet achter kunnen blijven:

Brits parlementslid Andrew Bridgen confronteert het parlement en roept op tot onmiddellijke beëindiging van de mRNA boosters. Hij wil een volledig openbaar onderzoek naar wat er precies gebeurd is. "Hoe langer het duurt voordat onze regering de waarheid accepteert, hoe meer mensen geschaad zullen worden en zullen sterven ...
Het regeringsverhaal van 'veilig en effectief' is aan flarden, zoals blijkt uit hun eigen gegevens.
We hebben nu genoeg van burgers opgeofferd op het altaar van onwetendheid en ongebreidelde economische hebzucht. De instellingen die zijn opgericht om het algemeen belang te beschermen, hebben zo verschrikkelijk gefaald in hun taken."
https://twitter.com/VigilantFox/status/1636755420789260288?s=20

Een van de duizenden retweets:
"I am so ashamed of our Parliament. I gave up a potential career in politics after seeing how little they care about us when it comes to it. Thank you for speaking out Sir!!!"

Ik schreef over het nieuwste boek van Geert Vanden Bossche. 

Ik heb diep respect voor de standvastigheid en het onvermoeibaren doorzettingsvermogen van heel wat mensen en groepen, waaronder het artsencollectief.
Menslievend, genuanceerd, onwankelbaar. Hier staat veel informatie bij elkaar.
https://artsencollectief.nl/category/onderbouwing/testbeleid-onderbouwing/

We zagen bij 'Binnenstebuiten', een vroeg in de avond heel positief programma, een verticale binnenkwekerij (vertical farming) met ledverlichting. Beter gezegd een laboratorium, met prachtig groen, maar ... het gaat toch om het directe contact dat je met groente en fruit hebt. In landen waar door hitte en droogte bijna niets groeit is zoiets misschien een goede optie, maar verder ... Het valt onder het verhaal een maakbare wereld willen hebben. Ten eerste is de wereld niet maakbaar en vooral het moet niet. Ik vind het onnatuurlijk en kil. De mensen die dit bedrijf(!) hebben, vader en dochter, zijn razend enthousiast en dat snap ik ook want al dat groen ziet er prachtig uit, maar als de vader zegt: Het is hier altijd 21 juni, druist dat voor mij tegen alles in. Het haalt ook je verheugen op de nieuwe seizoenen met bijpassende producten weg.
Ik kan bijna niet meer wachten tot we weer komkommer en tomaatjes hebben en oh, wat ik het dan lekker om het weer te proeven. Iets is zoveel lekkerder als het niet altijd beschikbaar is. En voor bijvoorbeeld tomaten geldt dan ook nog dat als ze rustig gerijpt zijn in de zon de tomaten oneindig veel aromatischer zijn dan kunstmatig opgefokt. Ik zag net een megastal dus daar hoort dat woord meer bij, maar toch is het in principe hetzelfde, alleen de gevolgen verschillen.

Oordeelt u zelf maar. Het begint bij 5 min.20
In Nederland wordt de sla bijna allemaal geïmporteerd hoorde ik hier trouwens, dat wist ik niet.
Ik vind dit overigens echt een heerlijk programma.
https://app.nlziet.nl/vod/ktMX49kEtkypKJDHjwInDA

Fijn weekend allemaal!

ps
Er zijn 32 miljoen wattenstaafjes gebruikt!