woensdag 15 maart 2023

Vitamine D

Goedemorgen lieve allemaal. Het was 0 graden en zonnig, toen we naar het stembureau liepen. Heerlijke en mooie wandeling en ongelooflijk hoeveel vogels er te horen waren. Waar kwamen ze allemaal opeens vandaan? Dit maakte de wandeling extra speciaal.

Vervolg Dr.Ir. Carla Peeters:
"Er zijn geen overlijdens van mensen met voldoende vitamine D in hun bloed,  boven 50 ng/ml, aan COVID-19 . Dit wordt inmiddels bevestigd door dubbel blind controlled trials”  
Zie mijn adviezen in het Nederlands vanaf het begin van de pandemie in 2020."

De zon is de belangrijkste manier om aan vitamine D te komen. Door zon maakt ons lichaam via de huid vitamine D aan. De enige vitamine waar ons lichaam voor zorgt.
Elke dag minimaal een kwartier met handen en gezicht in de buitenlucht zijn. Ook zonder zon nemen we uv stralen op, maar in de zomer is het wel veel gemakkelijker dan in de winter. In de winter moet je langer buiten zijn. In 1996 berekenden Amerikaanse wetenschap dat op bewolkte dagen er toch nog 30% uv straling de aarde bereikt.
De zon is de belangrijkste factor voor vitamine D opname.
Maar paddestoelen die zonlicht of uv licht hebben opgenomen zitten vol vitamine D. Een paar champignons schijnen een tekort dan al aan te kunnen vullen. Belangrijk voor mensen die alleen plantaardig eten.
Verder zit het vooral in vette vis, eieren, roomboter en vlees. Aan sommige producten wordt vitamine D toegevoegd, bijvoorbeeld aan plantaardige melk.
Vitamine D is oplosbaar in vet. Het heeft vet nodig om opgenomen te kunnen worden. Misschien zeg ik nu 2x hetzelfde. Het wordt ook opgeslagen in vetweefsel. Je bent het dus niet zomaar kwijt. 

En nu las ik toch zoiets krankzinnigs, de Bill en Melinda Gates Foundation heeft een paar miljoen subsidie gegeven voor gezichtsmaskers voor ... koeien!!
Tegen de CO2 uitstoot.
Puur misdadig. 
Ik schreef al eens eerder dat het mensen in de bol is geslagen en dit is een goed voorbeeld.

Terug naar de kracht van de zon, krokussen zijn zonaanbidders. Overal zijn ze, in grote hoeveelheden. Er is een plek in de buurt waar sneeuwklokjes vermengd zijn met donkerpaarse krokussen, zo mooi vind ik dat.

Geniet van deze vroege lentezon allemaal! Het doet uw geest en lichaam goed.

901263