zondag 5 maart 2023

Meer Streekboer

Ik plaatste deze link van alle streekboeren een paar dagen geleden bij het bericht wat ik had geschreven over de Streekboer.. Ik doe het nu nog een keer want misschien heeft niet iedereen hem gezien. En omdat ik de boeren een warm hart toedraag en ze krachtig wil steunen!
Ik vind het fijn om naar ze te kijken en te zien wat ze doen en vooral op welke manier. Alles met groot respect voor dieren, gewassen en de grond. Ik weet nu al dat ik regelmatig over dit mooie bedrijf zal schrijven. We kregen een juten tas cadeau met de naam Streekboer erop en voor het kleinste boodschapje nemen we die tas mee. :-) De naam aan de goede kant zodat hij goed zichtbaar is.
https://destreekboer.nl/streekboeren/

Dat je er ook bloemen kan krijgen, geweldig, schone bloemen!
Het geeft een zo veel beter gevoel wanneer nergens (zo ver ben ik nog niet en dat heeft alleen met geld te maken. Het meeste is al jaren in orde) iets verkeerds in zit.
De komende keer bestel ik (ook) een bosje tulpen bij het abonnement van de combitas.
Leuk, dat de kleur een verrassing is.

Van de website: "De tulpen komen van Meindert Kingma in Ternaard De tulpen zijn geteeld volgens het Milieu Programma Sierteelt (MPS). MPS is een certificeringkwalificatie dat aangeeft of een product op milieubewuste wijze is geteeld. Bij de teelt is alleen gebruik gemaakt van een beetje zout en mineralen in het water om de tulpen te kunnen kweken. De tulpen op een energiezuinige manier - op 15 graden - gekweekt. Bij het opkweken wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen. De tulpen worden verpakt in zakjes van papier. Geen plastic dus!"

Vroeger waren narcissen echt mijn voorjaarsbloemen en nog, maar tulpen ook en steeds meer. Elke kleur vind ik mooi en ze beleven verschillende stadia in de vaas. En van zulke uit Ternaard ik ga helemaal genieten! (Ik schreef eerst dat deze foto van Pixaby was, maar dat was een andere, deze is van Meindert Kingma)