dinsdag 14 maart 2023

Oostenrijk en Duitsland

Met veel pijn in mijn mond, na een heftige behandeling waarbij een kanaaltje niet gevonden kon worden wens ik u ondanks de regen (maar misschien regent het bij u wel niet.) een, laat ik eens een ander woord gebruiken, interessante dinsdag. Misschien ontstaat er een bepaald inzicht of ontdekt u iets nieuws.

In Oostenrijk was veel drang en dwang tijdens de pandemie, bedreigend, afschuwelijk. En nu zag ik net dat tot 28 februari een mondkapje in het openbaar vervoer verplicht was en dat als je nu een mondkapje op hebt je een boete van €150 krijgt!
Je krijgt er alleen toestemming voor als je een medisch attest hebt. 
"Das vermummungsverbot gilt wieder" staat er.

Doorgaand op waar ik gisteren mee eindigde. Ik zag een van de grootste provaxers Karl Lautenbach, minister van volksgezondheid in Duitsland, vertellen dat hij indertijd overdreef door te zeggen dat er geen bijwerkingen zouden komen door de prikken. 
De getroffen mensen (die zich ernstig in de steek gelaten voelen) zullen alle hulp gaan krijgen die nodig is. Hij beschuldigt Biontech van de exorbitante winst die ze gemaakt hebben.
De reacties in Duitsland die ik hierop lees variëren van verrassend tot woedend. (Die bijwerkinguitspraak had nooit gedaan mogen worden want hij wist er niets van en het komt veel te laat, maar in ieder geval is er een stap gezet en gebeurt er nu iets.) 
Tegelijkertijd laat Westpol-onderzoek een donker gebied zien in coronavaccinatieschade omdat veel gevallen nauwelijks statistisch geregistreerd worden. Met gevolgen voor de getroffenen. Het Wetenschappelijk Instituut van de AOK bekritiseert hoe hiermee omgegaan wordt. Met geschikte databases zouden correlaties beter kunnen worden bepaald. 
(Dit dataprobleem is bijna overal aan de hand. Wat had er veel voorkomen kunnen worden als er vanaf het begin openheid was geweest)

Carla Peeters:
"Engeland 63000 oversterfte in 2022. Op BBC news wordt toegegeven dat COVID-19 vaccinaties mogelijke oorzaak zijn. (Ik las dat het per ongeluk was gezegd en kan het dus ook niet terugvinden. Ik verifieer zoveel mogelijk)
 
Niet een virus maar een verzwakt immuunsysteem is de grootste bedreiging voor de volksgezondheid….

 
De wereld ligt vol met deze vervuilende, ongezonde ...

Dimhou

Niet functioneel deze, voor het bekende doel en het heeft alleen maar miljarden gekost en een grote bijdrage geleverd aan milieuverontreiniging. Ik weet niet hoelang het duurt voordat ze afgebroken zijn. 

('Een vandaag' 12 januari 2022)
"De standaard mondkapjes die te koop zijn bij de supermarkt of drogist bestaan uit drie lagen propyleen. En dat materiaal, bestaat relatief nog niet zo lang. "Niemand heeft een mondkapje 450 jaar lang in de natuur laten zitten. Polypropyleen is pas 100 jaar geleden uitgevonden", zegt Rothenberg (hoogleraar duurzame chemie aan de UVA).
Maar dat iets niet meer met het blote oog waarneembaar is, wil niet zeggen dat het weg is. "Het worden uiteindelijk stukjes van enkele micrometers", vertelt Rothenberg. Afgelopen september schreven onderzoekers van Princeton en de Zuid-Deense Universiteit dat ook in het allereerste onderzoek naar de afbreekbaarheid van mondkapjes: Preventing masks from becoming the next plastic problem. "Die deeltjes die blijven heel lang aanwezig en kunnen een probleem veroorzaken."

"Uiteindelijk komen die microdeeltjes in de voedselketen terecht", zegt Bakker. Alle kunststof breekt af tot een niveau dat het niet meer waarneembaar is. En er zijn op aarde nauwelijks bacteriën en wezens die die kleine deeltjes kunnen verteren, daarom duurt het afbreken zo lang. Het is heel lastig dat proces in een onderzoek kunstmatig te versnellen of na te bootsen."

Ik hoop maar dat ze nooit meer gedragen gaan worden, door burgers.

"Joseph A. Ladapo, MD, PhD25th
State Health Officer & Surgeon General of the great state of Florida. Father of three. Runner. Advocate for healthy living.

De discussie van vandaag tijdens onze eerste Integriteitscommissie voor de volksgezondheid heeft bevestigd wat we in Florida weten: maskers worden niet ondersteund door goede gegevens en is niet effectief om overdracht te voorkomen, en bivalente boosters kunnen meer kwaad dan goed doen."
https://twitter.com/FLSurgeonGen

Morgenvroeg stemmen.
Op wie stemt u?
Ik fantaseer over een ideale wereld, waarin niet gestemd wordt, maar waar iedereen het beste wil voor elkaar en voor de wereld.