dinsdag 21 maart 2023

De lente is begonnen!

Het regent, maar je ruikt de lente.
Tijd voor tulpen en narcissen!
Narcissen en Pasen zijn nauw aan elkaar verbonden voor mij.
Donderdag komt de De Streekeboer met de tulpjes, ik ben benieuwd.
Anders hadden we vandaag voorjaarsbloemen gekocht, maar deze zijn zonder gif dus ik wacht.
Even denken of ik het nu goed zeg, narcissen schijden een bepaalde slijmerige stof af waardoor ze niet met bijvoorbeeld tulpen in een vaas kunnen staan. Als je de narcissen eerst apart in water zet dan komt die stof in het water en kan het daarna wel. Ik zou ze dan eerst nog even goed afspoelen. 

Ik zag net een leuk boek, 'Eenvoudig Gelukkig' heet het en ik weet dat het daarin ook over de seizoenen gaat. :-) Ik kijk eigenlijk zelden in mijn boek, zonde,  maar ik zocht nu de lente op. Ernaast is een lege bladzijde voor lentegedachten en/of recepten. Dit had ik bij elke seizoen moeten doen en misschien nog vaker. Dan wordt het nog meer een leefboek, wat de oorspronkelijke titel was.
Ik zag een lentestamppotje: Aardappelpuree mengen met pesto en lentegroente, zoals raapsteeltjes, spinazie, jonge sla, jonge snijbiet. Bestrooien met de gebruikte pitten of noten voor de pesto. Ik gebruik bijna altijd pompoenpitten. Even roosteren zodat ze knapperig zijn.

Ik zag ook een lunchrecept; groot broodje (het wordt een maaltijd) en ik zou zeggen net uit de oven, nog een beetje warm. Bestrijken met een beetje mosterd of mayonaise, veldsla erop, schijfjes gekookte biet en geitenkaas. Besprenkeld met honingvinaigrette en eventueel nog een beetje tuinkers of peterselie. 
In plaats van geitenkaas plantaardige kaas of gebakken gerookte tofu.

452345

Ik wens u een prachtige lente toe.
Geniet van alles wat bovenkomt!