maandag 6 maart 2023

Oud en geen kant op kunnen en 'havermoutkoek'

Goedemorgen allemaal, ik hoop dat u een fijn weekend heeft gehad.
Het is snotneuzenweer, lekker koud en de zon schijnt.
En overal sneeuwklokjes en krokussen, wat geniet ik daarvan.

Dit is zo'n treurig verhaal.
En de reactie aan het eind ...
https://twitter.com/hhalewijn/status/1631926733342474240?s=20
Wel heel lief wat de co-assistent deed.
Het is fijn als mensen zolang mogelijk thuis blijven wonen, met hulp (die er niet is) als dat nodig is, maar als het niet meer kan houdt het op.
Er zouden eigenlijk goede acties moeten komen om mensen voor de zorg te werven, ze heel enthousiast te maken. Enthousiast door te laten zien dat je er veel van leert dat er een goede betaling is. Een baan waarin je zoveel kan betekenen voor mensen. 

Ik las een interview met presidentsvrouw Olena Zelenska. De laatste vraag is: "Wat zou u het liefst doen als de oorlog voorbij is? Naar een mooie plek rijden en naar het landschap kijken."

Zondag tussen de middag hebben we altijd een kopje soep en dat maak ik dan ook voor de lunch van maandag.
Ik maakte dit probeersel erbij. Net zoals de wafels die ik gisteren maakte gezond en snel klaar. Wat deed ik:
1 beker havermout
2 eetlepels gemalen lijnzaad
1 theelepel wijnsteenpoeder
1 beker sojamelk (ver over de tijd, maar is prima)
Zout
Italiaanse kruiden
Prei
Bieslook van buiten
Pepertje van binnen
Ik deed dit beslag in een ronde bakvorm (muffinvormpjes kunnen natuurlijk ook) en bakte de hartige havermoutkoek, of hoe zal ik het noemen, 25 minuten in de airfryer. 10 minuten op 180 graden en een kwartier op 160 graden. Erg lekker. Ik ga dit zeker ook eens met olijven en/of gedroogde tomaatjes maken. Misschien ook met appel en rozijnen, of alleen gedroogde zuidvruchten, of abrikozen met rozemarijn. Met chocolade of cacao zal ook lekker zijn. Mogelijkheden te over.