donderdag 16 maart 2023

'Gewone mensen kunnen niet met de (moeilijke) waarheid omgaan'

Matt Taibbi & Michael Shellenberger onthullen hoe ECHTE verhalen over bijwerkingen door vaccins werden gecensureerd

"Ze geloven dat gewone mensen niet met moeilijke waarheden kunnen omgaan en daarom denken ze dat ze begeleiders nodig hebben om dingen die controversieel of moeilijk voor hen zijn eruit te halen" https://twitter.com/TheChiefNerd/status/1633892470520987653?s=20

Ik kende deze mannen niet en wilde, zeker omdat het over dit belangrijke onderwerp gaat, weten wie ze zijn. Vaak wordt opgekomen voor de vrijheid met rechts geassocieerd omdat vanuit die kant jammergenoeg het meest  geprotesteerd is, de afgelopen jaren. Er zijn ook andere geluiden, zoals in Nederland De Vierde Golf. en veel andere mensen, groepen of individuen, die openheid, vrijheid en rechtvaardigheid willen, zoals wij!
Hier geldt ook, het gaat om de waarheid die gehoord moet worden. Het doet er niet toe waar het vandaan komt, als het maar komt. 

Ik heb een paar zinnen aangepast, maar onderstaande informatie komt van Wkipedia en de inhoud van het boek staat bij Amazone. Daarom alles tussen aanhalingstekens.
"Matt Taibbi is een gevierd schrijver en journalist. Hij schreef o.a. voor het gerenommeerde 'Rolling Stone'. Een van de boeken die hij schreef 'Hate inc' (incorporated) ging over waarom de media van vandaag ervoor zorgen dat we elkaar verachten. Uit 2018!"
(Het gaat over Amerika, maar het is hier steeds meer geworden zoals daar. Toen Halloween ook opeens hier kwam en veel eerder McDonalds en zoveel meer uit de VS was het al duidelijk hoe zeer Nederland veramerikaniseert en ik vind dat jammer.)
"Deels een tirade, deels bekentenis van de gevierde Rolling Stone- journalist, Hate Inc. onthult dat wat de meeste mensen beschouwen als "het nieuws", in feite een verwrongen vleugel van de entertainmentbusiness is."

"In het internettijdperk beheerst de pers de kunst om woede, paranoia en wantrouwen te gelde te maken. Taibbi, die een groot deel van zijn carrière heeft besteed aan het verslaan van verkiezingen waarin dit soort manipulatieve activiteiten het meest flagrant is, geeft een rijk taxonomisch overzicht van de smerige trucs van de Amerikaanse politieke journalistiek."

Michael Shellenberger (1971) is een Amerikaans activist en auteur. Hij schrijft over milieubeleid. Shellenberger is medeoprichter van het 'Breakthrough Institute' en oprichter van 'Environmental Progress'. Time verkoos Shellenberger in 2008 tot een van de 'Heroes of the Environment'. Hij won dat jaar ook de 'Green Book Award'. Shellenberger schreef samen met Ted Nordhaus The Death of Environmentalism (2004) en Break Through (2007). Shellenberger wordt tot de 'ecomodernisten' of de 'ecopragmatici' gerekend. In 2015 schreef hij samen met 18 andere zelfverklaarde ecomodernisten het An Ecomodernist Manifesto. Shellenberger stelde zich in 2018 en 2022 verkiesbaar tijdens de Californische gouverneursverkiezingen.  

---

In Duitsland bij de reguliere zender ZDF. Nu Nederland nog. 
https://www.youtube.com/watch?v=TRbnyY00R_0