vrijdag 3 maart 2023

Het gevolg

Twitter wordt bedolven onder reacties n.a.v. de artikelen in het Nederlands Dagblad. Ik haal een paar reacties aan van mensen die reageren op 'vertrouwen verloren' van de inmiddels duizenden reacties aan: 

"Ik zorgde voor C19patienten maar werd egoïst genoemd. Ik was niet welkom op mijn werkjubileum, stond buiten bij de dansschool van mijn kind. De scheldwoorden Wappie/egoïst zag/zie ik als projectie. Ik voel mededogen met mensen die zich hebben laten misleiden en manipuleren.

Ik heb niet alleen mijn vertrouwen in de overheid verloren. Ook in medicijnen fabrikanten en artsen. Er komt geen medicijn meer in mijn lijf en ik probeer zo lang mogelijk uit handen van artsen te blijven.

Ik ben hart patiënt , en ben 9 maanden geleden gestopt met me medicatie.  Voel me prima, met vitamines en mineralen.  Geen pil meer voor mij. Vertrouw niks meer.

Ook veel gevaccineerden hebben hun vertrouwen in de overheid verloren! Zelf 1x Janssen gehad om te kunnen reizen. Maar dat was ook echt de enige reden!

Ook mensen die wel een prik hebben gehaald hebben het vertrouwen verloren vanwege dwang en drang hoor
Bij deze meneer staat bij zijn profiel:"I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned” Wat een goede samenvatting.

Niet alleen bij ongevaccineerde. Bij mij was het de dwang&drang. Uitsluiting van mensen. Als het de oplossing was voor het probleem dan had ik misschien nog begrip. Naarmate we beter wisten dat vaccinatie niet de oplossing was werd de dwang/drang groter.
Ik zag dat deze meneer in november 2021 schreef: "Mijn laatste dag als operationeel leidinggevende bij handhaving. Ik kan mij niet langer verenigen met coronamaatregelen die voor uitsluiting/tweedeling zorgen. Een maatschappij waarbij je alleen volledig mee kan doen onder voorwaarden. 

Ik ben Bechterew patiënt en heb tegen het advies van mijn huisarts in alle pillen die ik slikte afgebouwd. Ik heb wat meer pijn, maar ben veel helderder in mijn hoofd.

De schellen zijn mij voorgoed van de ogen gevallen.
Ik vertrouw de hele medische wereld niet meer.
Er zullen wel enkelingen tussen zitten die deugen, maar de massa huichelt uit lafheid mee of is zich bewust en op de hoogte van wat er gebeurt.

Niet alleen het vertrouwen in de overheid is bij mij totaal verdwenen door de afgelopen 3 jaar. Ook het vertrouwen in de medemens heeft een knauw gekregen doordat de meesten het allemaal schouderophalend ondergingen. Om over hoe de media ermee omgingen nog maar te zwijgen.

Hoezo ongevaccineerden! Ik ben gevaccineerd en had en heb geen vertrouwen in Den Haag. De wereldwijde angstzaaiers hebben mensen richting het vaccin gedwongen.

Vind je het vreemd, mijn echtgenoot werd eind maart 2020 naar het ziekenhuis gebracht met corona en zelfs in slaap gebracht maar ik mocht hem niet 1 keer bezoeken en vasthouden in mei mocht ik hem in de hal van het ziekenhuis ophalen, niet gekozen voor revalidatie om deze reden.

Klopt, dat vertrouwen is verdwenen. En niet alleen in de overheid, maar tevens in de (mainstream) media, in artsen, 'experts' en in het angstaanjagend grote deel van de bevolking dat zonder scrupules meeging in het demoniseren en uitsluiten van kritische medemensen.

Het “onbegrip” dat ze hebben ervaren werd doelbewust gecreëerd en gepropageerd door de overheid, de media, de farmaceuten, zogenaamde wetenschappers/academici/universiteiten en medische vakgroepen. Die hebben zich hierdoor bij de ongevaccineerden voor altijd gediskwalificeerd.

Mooi dat twee jaar na dato aandacht wordt besteed aan de schandalige manier waarop mensen, die om welke reden dan ook geen Covid-vaccin wilden hebben, zijn behandeld. De media deden aan deze heksenjacht mee. Ik ben mijn vertrouwen in jullie net zo goed kwijt. Velen deden mee.

Ik heb mijn vertrouwen niet alleen in de overheid verloren, maar bovenal in artsen en medeburgers, die argumentloos de massa volgden, sommigen heel fanatiek. Veel vrienden heb ik verloren, maar gelukkig ook een aantal zeer fijne vrienden erbij gekregen. Leerzame ervaring, dat wel."

Van mij:
De laatst zin is positief, dus daar eindig ik mee. Dit was maar een heel klein deel. Er waren ook veel verbitterde, heel boze reacties en ook veel mensen die zeggen dat het nooit meer goed komt. Er is echt iets fundamenteel beschadigd. Dit kan leiden tot nieuwe, soms heel verrassende wegen. Dat wens ik iedereen toe, zodat er aan de andere kant weer vertrouwen opgebouwd kan worden.