Een lezer van zijn kanaal had hem aangeraden bij zo'n challenge mayonaise door banaan te doen. Dat deed hij en ook nog wat chilivlokken en een beetje zout. Op geroosterd brood en hij vond het heerlijk. Je hebt dan ook meteen meer.
1 dl sojamelk, 2 dl olie, flink mosterd, peper, zout en een scheutje citroensap of azijn. De staafmixer op de bodem van de mengbeker en langzaam omhoog trekken. Klaar en lekkerder kan niet vind ik. Zo laten, of (plantaardige) yoghurt erdoor en/of een smaakje. Mosterd, knoflook, kruiden enz.
Groene kool
Rode uien
Zoete aardappelen (er zou eerst pompoen in zitten dus ik laat staan wat ik daarmee zou doen)
Prei
Kiemen
Postelein
Veldsla
Witte kool
Aardperen
Appels
Peren
Aardpeer uit de oven (staat bij 'recepten')
Kleine aardperen of aardperen door de helft of in vieren gesneden mengen met olijfolie en knoflook. Soms laat ik de knoflook heel, in het velletje. U kunt de zoete puree er dan als het gaar is uitdrukken. Ongeveer 40 minuten bakken in een hete oven van 180 graden. Wat grof zeezout erop. Geven met peren-appelstroop. Dit is werkelijk een verrukkelijke combinatie!
Kleine quiche met rode ui. Ik geef er een salade van postelein bij
Pompoencurry met kikkererwten en zv rijst (of platbrood)
Oosterse spaghetti met prei, bladselderij van balkon en rood pepertje uit de vensterbank
Groene kool met mosterdsaus en kümmel / gestoomde aardappelen
Voor 2x. De andere helft met rijst
Preisoep met roggebrood en pompoenpannenkoek met appelmoes toe
Ik maak beslag van havermoutmeel en doe de pompoenpuree erdoor
Uit de oven: Hier word je heerlijk warm van. Aardappelpuree met kiemen en plantaardig gehakt
Zoete aardappel chips.
Volgende week:
3x witte kool:
1x met macaroni en pindasaus
1x als salade met wortel erdoor en quinoa
1x in stukken met olijfolie, knoflook en chilisaus uit de airfryer (denk ik). Geen idee hoe lang het erin moet, 25 minuten op 180 graden? Dat probeer ik.
Tussen de middag hadden we focaccia met veldsla en olijven.