maandag 27 maart 2023

€0,28

In Engeland heb je nog producten van €0,28. Bonen, pasta, rijst met groente in een zak en een afgeprijsd brood. Ik kijk regelmatig naar Atomic Shrimp en wat is he toch leuk van youtube, dat je naar zo ongeveer elk land van de wereld kan gaan en gelijkgestemden ziet, op een bepaald of op veel gebieden. Ik heb geen idee wat Atomic Shrimp betekent, maar de filmpjes vind ik leuk. Hij is veel in de natuur, kent alle (eetbare) bomen en planten en doet regelmatig een 'budget challenge'. Hij heeft challenges van 1 pond per dag gedaan, maar dat gaat niet meer zegt hij, nu is het 1,37 per dag.
Een lezer van zijn kanaal had hem aangeraden bij zo'n challenge mayonaise door banaan te doen. Dat deed hij en ook nog wat chilivlokken en een beetje zout. Op geroosterd brood en hij vond het heerlijk. Je hebt dan ook meteen meer. 

Plantaardige mayonaise heb ik wel eens doorgegeven, maar ik doe het gewoon nog een keer. 
1 dl sojamelk, 2 dl olie, flink mosterd, peper, zout en een scheutje citroensap of azijn. De staafmixer op de bodem van de mengbeker en langzaam omhoog trekken. Klaar en lekkerder kan niet vind ik. Zo laten, of (plantaardige) yoghurt erdoor en/of een smaakje. Mosterd, knoflook, kruiden enz.  

Dit had ik twee weken geleden. Donderdag kwam De Streekboer weer en met komkommer!!!! Oh, ik kan niet wachten.

Combipakket en andere groente van De Streekboer;

Groene kool

Rode uien

Zoete aardappelen (er zou eerst pompoen in zitten dus ik laat staan wat ik daarmee zou doen)

Prei

Kiemen

Postelein
Veldsla 

Witte kool

Aardperen

Appels

Peren


Aardpeer uit de oven (staat bij 'recepten')

Kleine aardperen of aardperen door de helft of in vieren gesneden mengen met olijfolie en knoflook. Soms laat ik de knoflook heel, in het velletje. U kunt de zoete puree er dan als het gaar is uitdrukken. Ongeveer 40 minuten bakken in een hete oven van 180 graden. Wat grof zeezout erop. Geven met peren-appelstroop. Dit is werkelijk een verrukkelijke combinatie!

Kleine quiche met rode ui. Ik geef er een salade van postelein bij


Pompoencurry met kikkererwten en zv rijst (of platbrood)


Oosterse spaghetti met prei, bladselderij van balkon en rood pepertje uit de vensterbank


Groene kool met mosterdsaus en kümmel / gestoomde aardappelen

Voor 2x. De andere helft met rijst


Preisoep met roggebrood en pompoenpannenkoek met appelmoes toe

Ik maak beslag van havermoutmeel en doe de pompoenpuree erdoor


Uit de oven: Hier word je heerlijk warm van. Aardappelpuree met kiemen en plantaardig gehakt

Zoete aardappel chips.


Volgende week:
3x witte kool: 
1x met macaroni en pindasaus
1x als salade met wortel erdoor en quinoa
1x in stukken met olijfolie, knoflook en chilisaus uit de airfryer (denk ik). Geen idee hoe lang het erin moet, 25 minuten op 180 graden? Dat probeer ik. 

Tussen de middag hadden we focaccia met veldsla en olijven.