vrijdag 10 maart 2023

Sneeuw en documentaire

Het sneeuwt nog steeds. Bijna lente en het is wit. Dit was vanmorgen.We moesten met iemand naar het ziekenhuis vanmorgen en eerst leek het beter om niet te gaan (het was een open afspraak) maar iets later was de weg schoon dus veilig.
De mevrouw die we vergezelden gaat geestelijk achteruit. Dan belt ze en vraagt ze: "Heb ik net gebeld?" We waren in een lange gang, tussen allemaal mensen aan het wachten tot ze geroepen werd voor een foto. Opeens begon ze zich uit te kleden. Ik zei dat is gemakkelijk voor dadelijk, maar niet alles uitdoen. Ze hield gelukkig een dun ondershirtje aan. Ze praat aan een stuk door en soms is het helder en soms is er geen touw aan vast te knopen. We gaan nooit ergens tegenin, tenzij het over iets belangrijks gaat. Ze had wat last van haar rug en heup (de foto werd van haar longen gemaakt??). Ze kreeg paracetamol, 3x per dag 2 innemen. Heb ik niet gedaan hoor zei ze. Ik zei goed zo. :-) Ze verging niet van de pijn, helemaal niet. Ze loopt steeds schever dus ik denk dat haar klachten met overbelasting te maken hebben.
Moeilijk, oud worden en je merkt dat steeds meer wegvalt. Wij merken het meer dan zij.* 

*Ik vergeet steeds documentaires door te geven die ik de moeite waard vind. Laatst was er deze: "Je spreekt met je leukste tante Ria".
"Als haar nicht niet op bezoek is, houdt Ria haar op de hoogte via voicemailberichten. De technologische vernieuwingen die het leven in haar appartement met uitzicht op het Vondelpark makkelijker moeten maken, verwarren haar alleen maar. Terwijl seizoenen voorbijglijden, gaat Ria heen en weer tussen ontkenning en blijmoedige berusting. Het naderende einde wordt nooit te zwaar in deze bitterzoete schets van de laatste jaren van een leven". https://app.nlziet.nl/vod/ox1RFWbNpUS7Kc0pEOTlrg
Deze link is voor mensen die nlziet hebben, zoals wij. Ik ben hier blij mee, alles terugzien zonder reclame. Het is ook via 2doc te bekijken (de meeste documentaires die we bekijken komen hiervandaan)
https://www.2doc.nl/documentaires/2023/02/dit-was-je-leukste-tante-ria.html