dinsdag 7 maart 2023

Prijsverschil en veel mensen in financiële problemen, spaghetti

Een kilo Leerdammer kaas kost in Nederland €15,49 en in Spanje maar €8,77. En dan moest het daar ook nog komen? Wonderlijk.

6 van de 10 mensen redt het niet tot het einde van de maand was in het nieuws gisteren.
Uit onderzoek van Deloitte in samenwerking met Universiteit Leiden en Nibud is gebleken dat het aantal Nederlandse huishoudens dat financieel kwetsbaar of zelfs financieel ongezond is, gestegen is van 5 op de 10 in 2021 naar 6 op de 10 nu. Dat is enorm en het kan ook niet anders, alle prijzen zijn zo gigantisch gestegen.

Hoe weinig geld ook, probeer iets te sparen. Als het geld op de rekening komt begin ik daar (bijna) altijd mee. 
En doe weinig boodschappen, een of twee keer per maand. Tenzij er een mooie aanbieding is. 

"Kassa' kwam eind vorig jaar met de hashtag #ikredhetnietmeer. Veel mensen delen hun schrijnende financiële situatie op sociale media.
https://www.ad.nl/binnenland/veel-nederlanders-redden-het-niet-meer-en-delen-hun-financiele-problemen-op-sociale-media~a93611d6/ 

Uien, tomaten en eieren. Hiermee kan van alles worden gedaan.
Dit is een voorbeeld. Ik hou er niet van als iemand met handschoenen kookt. Je moet de producten voelen vind ik! Misschien heeft ze bepaalde klachten of zo. Daar houd ik het maar op.
Als u plantaardig eet; in plaats van ei, tofu.
https://www.youtube.com/watch?v=9p2HTULXZSE
Met tofu: Tofu verkruimelen en mengen met kurkuma, zout en peper en bakken in olie. In dit ui-tomaat gerecht is het lekker, of op geroosterd brood met peterselie of bieslook, of in een wrap. Het ziet eruit als roerei.
Om het nog wat smeuïger te krijgen een scheutje plantaardige melk toevoegen. Ook lekker met edelgist en knoflook en/of uipoeder. Om het nog romiger te maken een flinke lepel Tahin erdoor.
Om nog even in de tofusfeer te blijven, dit is ook heel lekker:
sticky sesame, garlic tofu. https://nl.pinterest.com/pin/703054191849608616/

Het lijkt me leuk om een rubriek te maken met uw meest goedkope, lievelingsrecepten. Andere mensen zijn ermee geholpen, dus al u het leuk vindt, welkom.  

Wij hadden vanavond erge zin in spaghetti. Met een scheutje olie, veel knoflook, olijven, pepertje, versgemalen zout, klaar. Mmm, heerlijk. Een gezond appeltoetje toe.