woensdag 1 maart 2023

Partij

Ik ben aan een lang bericht bezig, maar eerst even goedemorgen zeggen (heerlijk gewandeld in de vrieskou met zon) en dit:
Ik denk dat de BBB veel stemmen zal krijgen bij de verkiezingen. Ik vind Caroline van der Plas, een open, gedreven vrouw met een groot hart, maar wat het omgaan met dieren betreft verschillen we.
Ik las bij PvdD:
"Er is maar één echte partij voor de boeren: De Partij voor de Dieren. Meer boeren die samen veel minder dieren houden. Goed voor de boeren, goed voor de natuur, goed voor de gezondheid. Zeker op het platteland.
Dat we steeds meer boeren kwijtraken ligt aan de schaalvergroting, staat in een manifest waarmee de partij de verkiezingen ingaat. Daardoor zijn boeren managers geworden van megastallen en verdwijnt het geld vooral in de zakken van de aandeelhouders van veevoerbedrijven en slachthuizen. Voor boeren blijft daardoor bijna niets over, zegt de partij.

De PvdD vindt dat er juist meer boeren moeten komen in plaats van minder, zoals nu de stelling is. Dan gericht op de akkerbouw met gewassen die meteen gegeten kunnen worden in plaatst van dat het landschap vol met veevoer staat. Wat zou het mooi zijn, als er weer overal wuivend graan staat in plaats van mais. Dat de lucht heel veel schoner is omdat er op een natuurlijke manier verbouwd wordt!
En dat de boeren een eerlijke prijs voor hun gewassen krijgen. 

realworkhard

Ik zag net in een flits voorbij komen, geen idee waar, dat als een ekologische wortel goedkoper is dan een gangbare, iedereen die ekologische zou kopen. Als we daar terecht zouden kunnen komen, zou dat fantastisch zijn! De pillen op de schop, geen vervuilende bedrijven meer.
Iedereen zou gezonder worden, in buik en hoofd. Die twee hebben op zich al alles met elkaar te maken. Hier is veel over te lezen. 

De verbinding tussen de darmen en de hersenen wordt de hersen-darm-as genoemd. Via deze verbinding kunnen de hersenen en de darmen met elkaar communiceren. In de darmen zitten biljoenen bacteriën: de darmflora. Deze spelen een grote rol in de signalen die de hersenen aan de darmen geven en andersom."
Bovenstaande tekst komt uit 
https://www.perfecthealth.nl/nieuws/de-darmen-ons-tweede-brein/
En dan nog een greep uit wat er is:
https://www.darmgezondheid.nl/darmgezondheid/darm-en-brein/
De darmen hebben een eigen zenuwstelsel, het enterisch zenuwstelsel, die met een zenuw verbonden is met de hersenen. Die zenuw is de meest directe verbinding tussen de darm en hersenen, en wordt daardoor gezien als één van de belangrijkste routes in de conversatie tussen darmbacteriën en het brein. 
https://www.nemokennislink.nl/publicaties/de-dialoog-tussen-je-darmbacterien-en-je-brein/
Darmbacteriën produceren neurotransmitters zoals dopamine en serotonine, die het menselijk gedrag kunnen beïnvloeden.