donderdag 8 december 2022

Onafhankelijkheid en fijne momenten

Het is verre van democratisch als in de Tweede Kamer tegen een Europese digitale identiteit wordt gestemd en een staatssecretaris er in Brussel toch mee instemt.
https://www.youtube.com/watch?v=P6gBoX2Bke0

Je gelooft het niet wat hier gebeurt. Ik kende die meneer van de SGP niet, maar wat heeft hij gelijk. Omtzigt laat gelukkig altijd van zich horen. Hoe houdt hij het vol en hij blijft altijd  bewonderenswaardig rustig. ik ben ook blij met Renske Leyten, die mensen ter verantwoording roept en met Mahir Alkaya, die alles van de digitale euro en de gevaren ervan weet. Zonder dit soort mensen, die ik zo dankbaar ben, was alles nog meer in een stroomversnelling geraakt.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/tweede-kamer-ligt-wakker-van-digitale-euro-maar-kan-de-invoering-ervan-niet-stoppen~bb4f8d3d/

Instemmen omdat Nederland anders buiten spel wordt gezet.
Wat hindert dat? Wij zouden niets liever willen, onafhankelijkheid. De gevaren zijn veel te groot.
Ik denk niet dat (alle) mensen beseffen wat de gevolgen van een digitale wereld zullen zijn. Het is denk ik ook niet zo dat je kan kiezen voor wel of geen digitale controle. Het zal voor een enorme polarisatie zorgen en mensen zullen er niet gelukkiger van worden. 
Het is gek, we verwachten alles en vallen soms toch nog van de ene verbazing in de andere, met kloppend hart. En we zien gewoon bijna alles zwart op wit, het zijn geen verzinsels. 
Corona is de aanstichter van zoveel geweest. Niet corona op zich, het is er voor gebruikt.
Als wij ons later niet voor iets nieuws en onschuldigs laten prikken en daardoor nergens naartoe mogen, dan maar niet. Zo ver is het gelukkig nog niet, niet zoals in China waar meer dan 300 miljoen camera's staan. Miljoenen mobiele telefoons die informatie doorgeven. Hoe zal het er allemaal uit gaan zien? We denken over veel na, dat gaat vanzelf en vinden we heel belangrijk en tegelijkertijd leven we ook met de dag en proberen we van elke dag iets moois te maken. 


Hoe was uw dag?
Wat was een fijn moment?

Ik vond fijn:
De knuffels met Henk
Dat we een nieuw koordje voor mijn bril kochten en een grote stekkerdoos.
Meestal slaap ik ongeveer een kwartiertje 's middags, maar vandaag ruim een half uur, heel diep. Dat was blijkbaar nodig.
Na de wandeling in de kou een kopje koffie met nog een paar anijspepernoten en dat gaat nog een paar dagen door. Er wacht ook nog een zakje gewone pepernoten, die ik ook zo lekker vind.
Net een beker warme cichorino met een stukje chocoladecake.
Henk kijkt naar een documentaire over de Moody Blues en ik schrijf onder een warme deken aan u. Ik geniet van de sfeer. Ik kijk naar de zoutkaars met het warme licht.
Kleine, fijne momenten en dan heb ik de erwtensoep met roggebrood en mosterd nog niet genoemd. De eerste keer erwtensoep dit jaar, heerlijk. Normaal maak ik het voor de hele winter (vroeger ook nog voor een buurvrouw, dus echt een heel grote pan). De diepvries zit propvol, daar kan echt niets meer bij. Nu alleen voor vandaag en zaterdag.