maandag 26 december 2022

Boek

Goedemorgen, op deze Tweede Kerstdag. Ik hoop dat u fijne dagen heeft.
Gisteren ben ik begonnen in een boek van Hans Siepel over zijn moeder die dement was. 'Stemmen van de ziel'. Zo herkenbaar (en zo goed geschreven!). Niet alleen wat betreft het proces maar ook hoe ermee omgegaan werd. Het gaf mij gisteren wat voor mij bij deze dagen hoort en waar ik gelukkig van word. Contact maken met iets wat dichtbij komt en gelijkgestemdheid.
Wat de inhoud betreft; niet vanuit jezelf, maar vanuit de ander reageren. 
Ik vind het altijd fijn om gelijkgestemdheid te ervaren, maar in deze tijd snak ik ernaar. Je verbonden voelen en daar hoef ik iemand niet voor te zien.  
Er zit nog een bijzonder verhaal aan dit bibliotheekboek. Ik had per ongeluk een grootletterboek gereserveerd. Ik ontdekte dit thuis pas. Ik vond het een beetje raar lezen, hoe zeer mijn ogen ook een leesbril nodig hebben, en inmiddels al +3. Ik ging dus het 'gewone' boek reserveren en ik dacht dan breng ik het grootletterboek terug als ik het nieuwe boek ophaal. Kreeg ik een bericht van de bibliotheek dat het boek verdwenen is dus dat ze mijn bestelling zouden annuleren. Wat een geluk dat ik het grootletterboek in huis heb zodat ik het toch kan lezen!
En we kregen toch nog een boek van ons. We kochten de afgelopen jaren vaak een boek van de kringloop maar dit jaar dachten we, we slaan een keertje over. Dat zou raar geweest zijn want het zou de allereerste keer in mijn leven geweest zijn, sinds ik kan lezen, dat ik geen boek op Kerstavond gekregen zou hebben. Dit nieuwe boek is ook van Hans Siepel: "Met Gods verstand". Het gaat over deze tijd. Het is van september vorig jaar. Hij kan er gemakkelijk een bij schrijven want wat is er nog veel gebeurd, het afgelopen jaar. 

 
Zoals ik schreef het gaat door. Hierover gesproken, dat bericht waarin ik dit noemde eindigt met een link die het niet deed, Henk wees me er net op. Nu kunt u hem wel openen. Het gaat over liefde.

Ik zet hem hier gewoon nog een keer, dan hoeft u niet te zoeken.

https://twitter.com/djeekopdicht/status/1602929592452481024